Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti žalovaly nemocnici za smrt matky: Peníze nedostanou, rozhodl soud!

Děti žalovaly nemocnici za smrt matky: Peníze nedostanou, rozhodl soud!
Děti žalovaly nemocnici za smrt matky: Peníze nedostanou, rozhodl soud!  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
12. června 2015
18:06

Fakultní nemocnice v Hradci Králové nemusí zaplatit dvěma dětem dva miliony korun za smrt jejich matky. Dnes o tom rozhodl Krajský soud v Hradci Králové, který zamítl žalobu podanou potomky zesnulé ženy.

Soudce Jan Fifka při zdůvodnění rozhodnutí řekl, že podle znalců byl postup lékařů při léčbě matky žalobců správný. „Znalecké posudky dospěly k závěru, že ten případ byl natolik specifický, že by drtivá většina lékařů postupovala tak, jak postupovali lékaři v nemocnici,“ řekl Fifka, který připomněl, že šlo o poměrně raritní nádorové onemocnění.

Právní zástupce žalobců Mario Švehelka dnes novinářům řekl, že se závěrem soudu nesouhlasí a zváží podání odvolání, nejdříve však chce prostudovat písemné vyhotovení rozsudku. „I z revizního posudku vyplývá, že mělo být minimálně provedené laboratorní vyšetření markerů zánětu,“ řekl Švehelka.

Podle žaloby žena trpěla od dubna 2006 do listopadu 2007 bolestmi hrudní páteře. Až v listopadu 2007 při magnetické rezonanci odhalili lékaři nádor o velikosti šest krát šest centimetrů, zhruba o rok později žena nádorovému onemocnění podlehla. Nemocnice žalobu odmítala, uvedla, že ve svém postupu neshledává žádná závažná pochybení, protože u ženy nebyly splněny podmínky pro použití magnetické rezonance.

Zobrazit celou diskusi