Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sbohem, siláku! Blízcí se rozloučili s rekordmanem Hanzelem, který se oběsil

Autor: shp, Pavel Ryšlink - 
12. června 2015
14:26

Ani jeho ohromná síla nezmohla nic s psychickými problémy, které sužovaly jeho mysl. Světový rekordman Ladislav Hanzel (†61) podlehl chmurám a oběsil se. Blízcí známého siláka se v pátek sešli v obřadní síni hřbitova Přerov, aby se s ním naposledy rozloučili.

Smuteční hosté obsadili celou obřadní síň. Hanzel pro ně znamenal hodně, poslední sbohem mu museli přijít dát. Za krásného slunného počasí tak na ně padl velký smutek.

Na pohřeb dorazila asi stovka lidí. Mezi nimi i družka Eva se syny.  Během prvních dvou písní bylo ticho, pak začal řečník mluvit o Hanzelově životě.

Od mládí inklinoval k silovým sportům. Byl to pohodový člověk. Neváhal se zastávat slabších, nebál se pomoci, byl samá sranda, samý smích. Jako držitel světových rekordů inspiroval celou řadu lidí,“ prohlásil.

Známý svalovec se Blesku před časem přiznal, že ho sužují sebevražedné myšlenky. „Opravdu přemýšlím, že se vším skoncuji,“ prohlásil. Bohužel nad svými démony nezvítězil.

Po silákovi Hanzelovi zůstali dva synové – Aleš (7) a Adam (11). Zatímco mladší byl z rozhodnutí soudu v péči matky, staršího vychovával Hanzel sám. Právě kvůli dětem se snažil známý hromotluk deprese zahnat. Marně.

Obě děti bude nyní vychovávat Hanzelova expřítelkyně Eva T. „O oba syny se teď samozřejmě budu starat já,“ řekla někdejší láska tragicky zesnulého siláka Blesku. Z předchozího vztahu měl Hanzel ještě tři další děti. Ty jsou nyní již dospělé.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi