Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá srážka na železničním přejezdu: Vlak vykolejil a skončil v poli

Autor: haj - 
9. června 2015
17:18

Řidič nákladního automobilu v úterý před polednem ignoroval na železničním přejezdu v Dobroticích na Kroměřížsku přijíždějící vlak a myslel si, že přes koleje stihne včas přejet. Risk se mu nevyplatil, vlak narazil do jeho návěsu a vzápětí vykolejil.

„Řidič nákladního automobilu s přívěsem z Přerovska jel ve směru od místní cihelny k hlavnímu silničnímu tahu mezi Bystřicí pod Hostýnem a Holešovem,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Na přejezd dorazil řidič (56) právě v okamžiku, kdy zprava přijížděl osobní vlak o čtyřech vagonech. I přesto se přes přejezd vydal v domnění, že se na druhou stranu stihne dostat včas.

Strojvedoucí vlaku se ještě pokusil neštěstí zabránit a spustil rychlobrzdu. I tak narazil vlak do návěsu nákladního auta a posléze vykolejil. Jeden z vagonů skončil až v poli.

„Při nehodě byli lehce zraněni tři cestující z vlaku, dalších sedmnáct pasažérů naštěstí vyvázlo bez úhony,“ popsala mluvčí. Stejně tak strojvedoucí a řidič neutrpěli žádná zranění.

Zraněné odvezli záchranáři do kroměřížské nemocnice. Nehodu nyní prověřují kroměřížští dopravní policisté a kriminalisté. Řidič náklaďáku, který podle dechové zkoušky nebyl při srážce opilý, je nyní podezřelý z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

gogo ( 9. června 2015 17:24 )

Děsivá srážka ??? Při nehodě byli lehce zraněni jen tři cestující !!! Vzpamatujte se. To musíte povinně takto přehánět ???

Zobrazit celou diskusi