Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hazard se životy cestujících: Řidič busu projel blikající přejezd

Autor: dce - 
20. července 2015
17:36

Na českých železničních přejezdech je každý rok tolik nehod, že vyjde prakticky na každý den v roce jedna. Celá třetina pak připadá na případy, kdy řidiči vjedou na přejezd, když svítí výstražné zařízení. Podobně ohrozil své cestující i řidič autobusu na východě Čech. Neuvěřitelné...

Lidé jsou schopni různých hloupostí, kdy ohrozí svůj život, ale v případě tohoto řidiče je to o to horší, že za sebou měl autobus plný cestujících. Celá věc se odehrála na železničním přejezdu v Letohradu brzy ráno 8. července.

Na videu, které zachytil jeden z řidičů ze svého automobilu, je vidět, že výstražné zařízení funguje a bliká na výstrahu před přijíždějícím vlakem. Na protější straně stojí dlouhá kolona aut, všichni čekají.

 

Video Hazard se životy cestujících: Řidič busu projel blikající přejezd - TN.cz
Video se připravuje ...

A pak najednou v protisměru přijíždí autobus a pozvolna přejíždí přejezd, ke kterému se blíží vlak. Řidič tak svou neskutečnou hloupostí ohrozil sebe, cestující v autobuse a potenciálně i strojvedoucího a cestující ve vlaku!

Řidič k tomu, aby mohl provést svůj kousek, přejel i plnou čáru. „Byl jsem ujištěn od výpravčího, že na trati je spadlá trolej, takže tam žádný vlak jet nemohl,“ řekl podle TN.cz řidič autobusu.

Znáte řidiče tohoto autobusu, máte jiné bližší informace k celé věci nebo se vám také podařilo natočit podobný hazard s lidskými životy? Své tipy pošlete na tip@blesk.cz!

hofihofi ( 20. července 2015 22:07 )

V tvem prispevku jsou blaboly, neni co rozlisovat

moiaza ( 20. července 2015 20:46 )

Jsem denně svědkem porušování silničního zákona ze strany řidičů z povolání a zvláště řidičů autobusu. Nestojí na značce "Stop", parkuji v zákazech stání a zastavení, když odjíždí ze zástavky, vůbec se nenamáhají "vyhodit blinkr". Prostě bez jakéhokoliv znamení prostě vyjedou a myslí si, že mají absolutní přednost. Tato zpráva mě vůbec nepřekvapuje.

covampotom ( 20. července 2015 19:58 )

I kdyby tam vlak nejel, tak přejezd na červenou se nepřejíždí, a autobusem už vůbec ne. Doufám, že ten kretén, co autobus řídil, bude co nejdříve kydat prasatům za osmičku brutto (v lepším případě).

buban ( 20. července 2015 19:48 )

Jako že by si jen tak z čeho nic řidič autobusu zavolal výpravčímu, jak to na trati momentálně vypadá? Nebo dokonce výpravčí informoval mobilem právě tohoto konkrétního řidiče, že mže klidně profrčet, protože červená bliká snad ze setrvačnosti?

hofihofi ( 20. července 2015 19:47 )

Vypravci ti neni povinen nicsdelovat a ani nesmi, lhari, naprejezd kdyz blika nesmis

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání