Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Aktér útoku na stánek s peticí proti islámu: Chápu, že jsem zde hostem

Autor: dce - 
4. června 2015
18:04

Minulý týden nevybíravým způsobem napadla parta muslimů stánek, kde lidé podepisovali petici proti přijímání uprchlíků. Šarvátka si vyžádala i zakročení několika policejních hlídek. Jeden z aktérů - student lékařské fakulty - se nyní omluvil. Prý si uvědomuje, že je v naší zemi hostem.

Dva dny za sebou v minulém týdnu napadla skupinka asi dvaceti muslimů stánek s peticí proti uprchlíkům. Nejprve jen slovně – zato opravdu výživně. „Do patnácti let budete naši otroci,“ křičeli. Druhý den došlo i na hrubou sílu – sotva byl stánek po poledni postavený, už se na něj arabští muži vrhli. Rozkopali ho a poničili. Na místo přijelo několik hlídek a udržovaly muslimy oddělené od stánku.

Jenže právě tento akt muslimům moc dobrou reklamu neudělal – pokud něco, tak lidé petici podepisují o to zběsileji. A pravděpodobně se na aktéry útoku vrhly i vyšší instance. Jeden z nich, student lékařské fakulty v Olomouci, uveřejnil dopis s omluvou.

Chápu, že jsem hostem ve vaší krásné zemi, a tak bych se chtěl ještě jednou velice omluvit všem, koho znepokojilo mé jednání. To určitě nebylo mým záměrem,“ stálo v dopise.

Student se také vyjádřil k nechvalné pověsti islámu v Česku. “Vnímám, že o islámu se v současné době hodně píše v médiích. Je smutným faktem, že existuje menšina lidí, která koná ve jménu islámu ohavné činy, což vede k utváření nespravedlivého obrazu převážné většiny muslimů, kteří jsou mírumilovní a poslušní zákona, ale místo toho jsou ztotožňováni s teroristy a agresory.

Ironií zůstává, že on a jeho ostatní mírumilovní muslimští přátelé agresivně zaútočili na stánek, který obsluhovaly dvě nevinné ženy. 

ad-ga ( 5. června 2015 07:17 )

má zde studovat a tak ať studuje. Za takový incident okamžitě vyhostit.

glindel ( 5. června 2015 01:20 )

 Jakou slušnou část muslimů? Všichni uctívají korán, chvalozpěvy Mohammeda, který byl nejen krutý vojevůdce, ale i násilník a pedofil! A slušní lidé toto odsuzují, ne uctívají toho úchyla pedofilního..

venxa ( 5. června 2015 00:18 )

Kobylo I kdyz ti vetsinou nadavam ze jsi zas.rany bolsevik tak tentokrat s tebou naprosto souhlasim, Kdyby to slo tak bych ti pujcil muj Ruger Mini M14 5.56mm a Kel Teck KSG 12gauge shotgun.

4858 ( 4. června 2015 20:08 )

To si každej uvědomí až to bude mít v baráku

datelobecny ( 4. června 2015 19:16 )

Dokud se takovým jako Šabatová nestane něco někomu v rodině, tak budou mlet pořád to samé. Nikdo ale z politiků nahlas neřekne, že když se muslimům nebo černochům tady nelíbí, tak mají kam jít, ale my ne. Zvlášť taková blondýna, kdyby chtěla emigrovat třebas do Afriky, tak by špatně skončila. Multikultura nefunguje - stačí se podívat do JAR! Bílej tam budoval a černej povraždil, zabavil a už jsou zas v perdeli!

Zobrazit celou diskusi