„Po událostech na náměstí v Olomouci mi začaly chodit výhrůžky,“ řekla Blesku Hrindová, která je aktivistkou hnutí Naštvané matky a Islám v ČR nechceme (IVCRN). Celý spor je velmi zamotaný, zúčastněné strany se navzájem osočují. Kde je pravda?

Také jsem už jednou strhl vaši samolepku nenávisti, a když bude třeba, udělám to znovu. Islám je v ČR přítomen 1100 let a první mešita tu byla už za Karla IV. Obnovíme ji, a nejen ji. Pokud o tom nic nevíte, tak z této země klidně vypadněte, my o plevel nestojíme,“ napsal údajně anonymní islamofil na soukromou e-mailovou adresu Hrindové.

Olomoučanka byla poprvé napadena verbálně v centru města ve čtvrtek u stánku s peticí proti kvótám o přijímání muslimských imigrantů. „Jak si dovolujete odmítat imigranty? Je to vaše povinnost je vzít! Beztak budete do pár let všichni našimi otroky!“ křičel prý na Hrindovou neznámý muslim s nenávistným pohledem v očích.

Když v pátek přišla s kolegou opět postavit stánek, čekala už na ně skupina asi dvaceti muslimů. Tentokrát byli odpůrci islamizace ČR údajně napadeni fyzicky. Tvrdí to protiislámští aktivisté. „Naštěstí byla prakticky okamžitě na místě policie,“ konstatovala Hrindová.

 „Nevšimla jsem si, že se tam něco děje. Dávala jsem si deštník do kabelky, takže jsem se tam, ani nevím jak, přimotala. V tu chvíli mě srazili,“ ozvala se Blesku mladá dívka, která si však nepřála zveřejnit svou identitu. Její slova však nebylo možné potvrdit.

Tohle byli zahraniční studenti – vysokoškoláci, nejspíše z bohatších arabských rodin. Nechci ani myslet na to, jaké vzorce chování mají ti méně kultivovaní muslimové,“ uvedla pak k událostem aktivistka Hrindová.

Fotogalerie
5 fotografií