Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ikona teroristického útoku na Dvojčata má rakovinu. Stála tehdy v 81. patře

Autor: kat - 
31. května 2015
06:29

11. září 2001 se stala Američanka Marcy Borders (41) jednou z ikon útoku na newyorská »Dvojčata«. Otřesný zážitek jí udělal ze života peklo. A teď je tu další rána – má rakovinu!

Fotografie zaprášené ženy, prchající od právě zbořeného Světového obchodního centra, obletěla svět. The Dust Lady, tak říkali bankovní úřednici. Dáma z prachu. Sama by se »slávy« ale ráda vzdala – výměnou za normální život!

I 14 let poté ji totiž ze snů budí výbuchy a řev leteckých motorů. Propadla depresím, ve snaze zapomenout alkoholu a drogám.

V nový začátek Marcy doufala, když se jí v roce 2008 narodilo druhé dítě. Radost ale dlouho netrvala, opustil ji partner a synka jí sebral. „To mě dostalo na úplné dno,“ popsala. To ještě netušila, že může být i hůř...

V srpnu přišla další pecka mezi oči. „Máte rakovinu žaludku,“ slyšela u lékaře. Nikdo jí nevyvrátí, že je to další následek 11. září. „Jsem bez peněz,“ stěžuje si dnes už prostovlasá žena, která si na léčbu musela půjčit 4,8 mil. Kč...

„Stála jsem v 81. patře Severní věže u kopírky, když přišla hrozná rána. Povalilo mě to na zem. To jsem ještě netušila, že do budovy jen o dvě patra výš narazilo letadlo. Za oknem jsem viděla padat lidi, v tu chvíli jsem se rozběhla,“ vyprávěla Marcy v jednom ze svých prvních rozhovorů události 11. září.

Přestože se v budově pro samý kouř a prach nedalo dýchat, dokázala se temným schodištěm dostat až dolů! Sotva vyběhla na ulici – tam taky vzniklo její slavné foto – budova se začala hroutit...

K celkem 2977 přímým obětem z 11. září v průběhu let přibývají další. K loňskému roku bylo hlášeno už 2500 případů rakoviny u policistů, hasičů a záchranářů, kteří pracovali v troskách nebo kolem nich. Přes 1400 z nich už také zemřelo... Na vině jsou nejspíš toxiny, kterých se nadýchali.

cipisek134 ( 31. května 2015 08:54 )

A furt nás proamerický plesk bude krmit lžema o neexistujících teroristických útocích. Byla to řízená demolice. https://www.youtube.com/watch?v=Y5TEd1Yy3es A těch videí je na YT víc.

Zobrazit celou diskusi