Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z luxusu až do blázince: Tady bydlel vrah knihovnice Hanky

Autor: zb - 
30. května 2015
16:13

Žil v luxusu a bohatství ve vile u rodičů. Jenže pak se z Vlastislava A. (29) stal člověk bez domova a nakonec i vrah knihovnice Hany B. (†27), který skončil v psychiatrické léčebně.

Šílený vrah nebyl žádný asociál. Jeho rodiče Vlastislav (58) a Jana (51) mají vysokou školu a jsou inženýři. Žijí v luxusním domě za miliony korun na jižním Plzeňsku. Tady s nimi pobýval i Vlastislav A.

„Viděl jsem ho, jak pomáhá tátovi na zahradě a s pracemi okolo domu. Chodil také do hospody na pivo. Několikrát jsem s ním v lokále seděl. Na první pohled mi nepřišel divný, ale když jste s ním chvíli byli, bylo jasné, že s ním není něco v pořádku. Už jsem ho tu ale dlouho neviděl, možná že to budou tak dva roky,“ řekl Josef Tětek, který bydlí nedaleko.

A právě někdy v tomto čase došlo v životě Vlastislava A. patrně ke zlomu. Co se stalo, se neví. Je ale pravdou, že Vlastislav A. skončil jako bezdomovec s trvalým bydlištěm na Úřadu městského obvodu Plzeň 2–Slovany a v insolvenci. Soud mu povolil oddlužení.

Z dva roky staré zprávy insolvenčního správce plyne, že nikde nepracoval a rodiče se zavázali mu vyplácet měsíčně důchod 2000 Kč. Naposled žil na ubytovně v Horní Bříze, kde v místní knihovně bodl do zad a zabil knihovnici Hanu B.

jaromir123 ( 30. května 2015 19:47 )

Jak je vidět, tak "veraminsova" našla již písmeno "I" na klávesnici - ještě najít čárku a bude to 100%.

Zobrazit celou diskusi