Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rok seděl za vraždu neprávem: Skutečného vraha usvědčila DNA

Autor: Jana Ulrichová, zrk - 
29. dubna 2015
05:25

Vraždu Ladislava L. v Doběticích začal znovu projednávat soud. Původně stíhaného Jaroslava Š. vystřídal na lavici obžalovaných Robert T. Usvědčila ho DNA.

Zkrachovalý, po uši zadlužený podnikatel Robert T. se k vraždě svého známého přiznal. Přišel si k němu prý popovídat a nabídnout mu práci. Nakonec se prý mezi nimi strhla rvačka. „Napadl mě tyčí. Jen jsem se bránil. Měl tam pistoli, bál jsem se, že mě zastřelí,“ vysvětloval, proč se nakonec chopil kuchyňského nože a bodal. „Byl to fajn chlap. Vůbec nevím, co se to stalo, neumím si to vysvětlit,“ řekl.

Po vraždě pak odnesl a cestou odhodil všechny věci, kterých se v bytě dotýkal. Na nohy si obul pantofle mrtvého, aby nešlapal v krvi. Z bytu vzal i pistoli, kterou později zakopal.

Za vraždu byl původně obžalován Jaroslav Š., bývalý partner dcery oběti, který kvůli tomu strávil téměř rok a půl ve vazbě. Svědčily proti němu jen pachové stopy. Roberta T. policisté odhalili až poté, co se kvůli podvodům dostala jeho DNA do registru. Ukázalo se, že je shodná s tou, kterou měl zavražděný Ladislav L. za nehty.

tgbg ( 29. dubna 2015 09:09 )

Komunističtí zrádci a hrdlořezové pořád kritizují, jaký je kriminál krásný hotel. A najednou jim vadí, když tam někoho na rok pošlou.

govana ( 29. dubna 2015 08:45 )

Doufám že Blesk to bude sledovat a stát se mu veřejně omluví jaké dostane odškodnění .Ty 3 hovada politický co byly neprávem ve vazbě dostaly hned penízky .Věřím že Kájínek je oběť a mrzí mne že žádný politik pořádně po tom nejde nadále.Kramný tam nechápu jak tak dlouho se to u nás vyšetřuje nakonec dostane také odškodnění...

petrkramnypresident ( 29. dubna 2015 08:32 )

No, a kdyby se ten pravý vrah do databáze nedostal, tak by toho nevinného odsoudili. Něco jako u Petra Kramného, který je nevinně již přes rok zavřený v kleci a policie má v hlavě akorát ho_vna a nápady s elektrikou.

6010 ( 29. dubna 2015 07:45 )

Doufám, že ten nevinně odsouzený alespoň vysoudí na státu miliony.Jak mohli uvěznit nevinného, když dle DNA byla kůže za nehty zavražděného někoho zcela jiného? Nechápu.Šlendriánsky odvedená práce.Někdo by to měl odnést, to, že zničil tomuto člověku celý život.

glindel ( 29. dubna 2015 07:26 )

 I když je nevinný, má zruinovaný život.. Ztratil práci, přítelkyni, rodinu.. Takový člověk už nálepku vraha nesmyje, přítelkyni mu to nevratí, nikdo ho nebude chtít zaměstnat.. Takto žalovat stát o miliony Možná i desítky milionů

Zobrazit celou diskusi