Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Finální rozhodnutí o zoo: Exotická zvířata rozprodají!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hra - 
4. dubna 2015
23:28

Je rozhodnuto! Zvířata se prodají. Výbor věřitelů zadlužené Zoologické zahrady Tábor-Větrovy oficiálně odmítl nabídky dvou zájemců, kteří přišli s návrhem na záchranu.

„Věřitelé na nabídky ani jednoho ze zájemců o koupi a další provozování zahrady nepřistoupili. Nebyly dost vysoké. Požadovali by nejméně 25 milionů. Nařídili mi, abych neprodleně začala s rozprodejem zvířat,“ řekla po jednání se slzami v očích správkyně konkurzní podstaty Eva Procházková.

Nejistý osud čtyř stovek zvířat ji dojal k slzám. Do poslední chvíle věřila, že se jí zoo podaří zachránit.

Věřitelům se ale nabídky zájemců o koupi zahrady ve výši přibližně 7,5 a 9,5 milionu korun zdály nízké. Zástupci věřitelů, mezi kterými je například firma Omnipol, se odmítli vyjádřit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alenaopp ( 5. dubna 2015 01:23 )

Je to škoda. Pokud měli zájemce ochotné zaplatit, tak ji prodat měli. Již kvůli zvířatům. Jezdili jsme tam s vnučkou a moc se nám tam líbilo. Pěkné prostředí a dost zvířat, která měla velký životní prostor a vypadala spokojeně. No, je to škoda a je mi moc líto zvířat. Určitě se všechna nepodaří prodat. Ale přála bych si, aby ano. Ale co se dá dělat. Je to prostě škoda

Zobrazit celou diskusi