Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zkáza airbusu ve francouzských Alpách: Fotbalisté si vyměnili letenky na poslední chvíli!

Autor: shp - 
25. března 2015
05:00

Na poslední chvíli si vyměnili letenky, zachránilo jim to život! Cestující, kteří měli nasednout na osudný let Barcelona–Düsseldorf 4U 9525, ale neudělali to, se nyní třesou nad hrou osudu. Nebýt klíčového rozhodnutí, již by nebyli mezi živými. Toto jsou ale i příběhy těch, kteří takové štěstí neměli...

Hromadná radost panuje ve švédském fotbalovém týmu Dalkurd FF. Hraje sice třetí ligu, ale to fotbalisty momentálně netrápí. Celý tým byl na soustředění v Katalánsku, odkud se měl vrátit zpět do vlasti.

Letět měl původně do Düsseldorfu, kde by chytil navazující spoj. Jenže fotbalistům se v německém městě nechtělo čekat dlouho na další let, rozhodli se proto na poslední chvíli, že si letenky vymění.

Pořídili si poslední zbývající letenky ve třech jiných letadlech, která letěla do Curychu a Mnichova. Odtud posléze pokračovali do Stockholmu. Gólman týmu ujistil své fanoušky, že jsou všichni v pořádku.

Video Producent hvězd: Podivná smrt v koupelně! A detaily leteckého neštěstí nad Alpami! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Pro všechny, kteří se nás posledních několik hodin snažili sehnat, jsme doma a v pořádku. Byl to jiný let,“ napsal na Twitteru Frank Petterson. Stejné štěstí jako fotbalisté měl i Brazilec Rafael Rebello.

Byznysmen, který žije v Barceloně, změnil let na poslední chvíli, protože mu klient povolil posunout schůzku. „Německý klient, se kterým jsem se měl setkat, mi dovolil posunout schůzku, už jsem mu poděkoval za záchranu života,“ prohlásil Rebello.

150 lidí, kteří na palubě zahynuli, ale takové štěstí nemělo. Byli mezi nimi i operní pěvci Oleg Bryjak a Maria Radner. Vraceli se z vystoupení v Barceloně. Bohužel už nikdy nevystoupí.

Tragédie je o to hrůznější, že Maria byla na palubě společně se svým manželem a malým dítětem. To je jedno ze dvou dětských obětí letu, který se zřítil ve francouzských Alpách.  

Pád airbusu se stal osudným i 16 studentům Gymnázia Josepha Königa ve vestfálském Halternu. Žáci se vraceli z týdenního výměnného pobytu na partnerské škole v Llinars del Vallès nedaleko Barcelony.

Na Twitteru se už objevil snímek žáků pocházející z bowlingu. Společně s nimi zahynuly při tragédii i dvě učitelky gymnázia. Mezi mrtvými byl identifikován i izraelský podnikatel Eyal Baum (†39). Jeho rodina byla o úmrtí již informována.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tggb ( 25. března 2015 16:59 )

vary - blb

tggb ( 25. března 2015 16:58 )

to už je mrtvol z těch letadel nemělo by se to zakázat??

jerry ( 25. března 2015 11:53 )

Tak to udělej, budou mít radost.

xxxx678 ( 25. března 2015 11:23 )

Jo,minule to bylo dlouhéééé ale asi nejlepší "pokec",který jsem na této diskusi měla.Pa měj se!

naidka ( 25. března 2015 10:53 )

Společná dovolená se vůbec nedoporučuje i ti nejtolerantnější manželé se na dovolené rozhádají jak psi . Já jezdím s příbuznými, které vidím jednou za rok, o to je to lepší. Už toho necháme, poreferuješ, jestli se ti zadařilo tvé zlatíčko ukecat a já ti napíšu o zámečku císařovny Sissy, ale decentně, stručně a jasně, ne jak posledně . Měj se.

Zobrazit celou diskusi