Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Americké manévry v Česku: Armádní konvoj pojede přes naše největší města

Autor: dce - 
16. března 2015
18:57

Kolona asi 120 armádních vozidel a přibližně 500 vojáků. Zní to neuvěřitelně, ale tento obří konvoj americké armády se přežene v nejbližších dnech přes Česko – a to dokonce přes ta největší města! Podle ministra obrany Stropnického jde o výpomoc NATO.

Praha, Plzeň, Liberec, Ostrava. Přes tato města mimo jiné pojede konvoj amerických obrněných vozidel a jejich vojáků. Ohromná vojenská operace si vyžádala speciální povolení vlády a neobejde se bez problémů pro obyvatele. 

První konvoj pojede po trase Ostrava–Vyškov, kde američtí vojáci v areálu Vojenské akademie – Velitelství výcviku přenocují. Druhá kolona vyrazí po trase Náchod–Pardubice se zázemím pro přenocování v areálu 14. pluku logistické podpory. Třetí skupina překročí hranice v Harrachově a k přenocování se zastaví v Liberci v kasárnách 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany.

Všechny tři skupiny vozů by se pak měly sejít v Praze-Ruzyni, odkud vyrazí přes Plzeň do Německa. Hranice by pak kolona měla překročit na hraničním přechodu v Rozvadově. 

„Patříme k těm, kteří v důsledku změn bezpečnostních podmínek v Evropě volají po co nejužší spolupráci mezi spojenci. Průjezd amerického konvoje bude důkazem alianční jednoty a zároveň to bude to nejmenší, čím můžeme přispět,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický. 

Vojenské manévry mají co nejméně narušit chod života místních. Do tří skupin je konvoj rozdělen i kvůli nižšímu dopadu na dopravu v zemi. Kolony budou vyrážet i v různých časových odstupech. Na cestě přes Českou republiku je dopraví i Česká vojenská policie.

Jen během loňského roku přes naši zemi přešlo 1 631 zahraničních vojáků s 601 kusy techniky – šlo o 131 případů přechodu přes české hranice. 

cid2000 ( 24. března 2015 08:54 )

Ministerstvo zahraničních věcí ČR připomíná chytrou horákyni.Na otázku (Jaké je stanovisko MZV k pochodu oslavujícímu nacistické SS v Rize, zvláště v kontextu s manifestací síly vojsk USA ve prospěch pobaltských republik proti Rusku, které děsivým způsobem poznalo zločiny nacismu?) jsem dostal následující odpověď:Pro MZV ČR je v případě vzpomínkových pochodů a shromáždění veteránů jednotek SS v Lotyšsku rozhodující to, že se lotyšská politická reprezentace od těchto akcí distancuje.Po skončení studené války bylo možno zaznamenat postupné hnědnutí Evropy. Nejprve se začaly bagatelizovat zločiny nacismu a maximalizovat zločiny stalinismu. Potom se jakoby zjistilo, že vlastně ten Stalin byl stejný zločinec jako Hitler. Ba ne, zaznělo za čas, Stalin byl horší. Postupně se začala vynořovat stará nacistická propaganda, že Hitler (některé z) nás vlastně chtěl před Stalinem chránit!(Židé opět prominou. Jindy jsou z jejich osudu mnozí tak ustaraní,ale teď se připomínat jejich osud jaksi nehodí.) A tak se postupně vyviňuje nacismus a připravuje se půda a atmosféra pro legalizaci největšího a nejkrvavějšího lupu ve světových dějinách,z druhé světové války.Ty ukradené prostředky a věci jsou totiž pořád ještě identifikovatelné!Jsme postaveni před zásadní rozhodnutí.Jsme skutečně tak historicky i morálně "vymaštění“, že budeme držet hubu a krok jako poslušní členové EU a NATO,které mají na nacismus dvojí metr?Nebo ho dokonce skrytě akceptují?Notabene, přivážejí poselství z Pobaltí, kde jsou legální každoroční oslavné průvody na počest vraždících jednotek SS!

karolcenter ( 17. března 2015 12:39 )

maara666 ty musíš byť riadna MARA.

japos22 ( 17. března 2015 12:23 )

Už tam dávno lítají, jen trochu výše a vojenský provoz je velmi značný, jen ty o tom nevíš, protože se to nezveřejňuje - ale když se budeš snažit na internetu to najdeš - takže přelet na efekt trochu níž, žádná změna

japos22 ( 17. března 2015 08:59 )

My jsme taky radši, když nevylízáš a smrdíš doma

japos22 ( 17. března 2015 08:57 )

Nevadí mi ani tak, že tady projedou a udělají vojenskou přehlídku, ale děsí mě vláda, která tak bezostyšně lže, že jde o výpomoc NATO, jsou úplně mimo trasu na základnu do Německa, i CNN se podivovala, že tato těžká technika je přepravována jinak než po železnici

Zobrazit celou diskusi