Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kamarád uneseného Čecha: Za jeho život bych dal všechno!

Autor: dce - 
10. března 2015
18:46

V pátek zaútočili teroristé na ropné pole v Libyi, od té doby se pohřešuje Pavel H., Čech, který zde pracoval. Teď ho doma postrádá rodina včetně tří dětí, ale i jeho přátelé. Jeho blízký kamarád dokonce řekl, že by za jeho život dal všechno!

Islámský stát, který na ropné pole zaútočil, unesl celkem devět lidí - mezi nimi je mimo jiné i Rakušan a právě Čech Pavel. V rozhovoru pro TN.cz se jeho kamarád Stanislav svěřil se svým strachem. „Dal bych poslední peníze, všechno, co mám, byt, ať je ze mě třeba bezdomovec. Dal bych všechno za jeho život.“

Stanislav také uvedl, že se s Pavlem viděl naposledy před rokem, ale byli spolu v telefonickém kontaktu. „Ještě dneska jsem mu zkoušel volat, ale už má mrtvé číslo,“ říká.

Pavel se Stanislavovi svěřil, že v Libyi je to velmi nebezpečné. „Říkal, že je to tam nebezpečné. Je tam bezvládí, mydlí se tam jeden přes druhého, co odstranili Kaddáfího. Přijde tam zase někdo takový, oni potřebují mít nějaký takový pako,“ prohlásil Stanislav. 

Pavel se do Libye dostal přes známé, kteří mu dohodili práci pro rakouskou firmu, která ho do nebezpečné země poslala. „Jednou mi vyprávěl, že se tam dostal i pod palbu kulometu. To bylo v době, kdy začínaly nepokoje s Kaddáfím. Prý ještě stihl loď na Sicílii a pak už z Palerma letecky domů.“ A přesto se Pavel do Libye znovu vrátil.

Jenže teď je jeho život v ohromném nebezpečí – byl unesen a nikdo neví, kde ho teroristé drží ani jaké budou jejich požadavky.

honza.mlha ( 11. března 2015 00:34 )

asijo=blb dne

asijo ( 11. března 2015 00:21 )

Dokud to tam USA a NATO nerozvrátili,tak tam bylo bezpečno,žádné atentáty,žádný strach vyjít ven,ale když tam USA přinesli demokracii,tak tam jsou stále nepokoje a je strach vyjít do ulic.Měl možnost odejít,vůbec ho nelituju,má co chtěl.

zelena.karkulka ( 10. března 2015 22:57 )

vážně,jo?

zelena.karkulka ( 10. března 2015 22:57 )

V Libyi nemají kuchaře?

adorator ( 10. března 2015 21:13 )

dělal tam už víc jak 10 let. A i když se tam poslední dobou situace zhoršila, zase jel na další turnus. Prostě jel do práce, každý si občas řekne , proč by se zrovna jemu mělo něco stát....

Zobrazit celou diskusi