Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nemají děti: Majetek odkázali opici

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, zrk - 
22. února 2015
09:30

Zámožní indičtí manželé odkázali všechen svůj majetek opici. Pavián Čunmun je jejich domácí mazlíček. Považují ho za své dítě. Indické zákony ale nedovolují odkazovat majetek zvířatům, tak manželé zřídili nadaci, která se o Čunmuna musí starat.

„Lidé mohou říkat, že jsme se zbláznili, a dokonce si z nás dělají legraci. Ale my víme, jak je Čunmun pro nás důležitý," řekla 45letá Šabista. „Nemáme žádné děti a Čunmun je jako můj syn. Chci mít jistotu, že i když zemřeme, nebude to mít vliv na jeho život a bude i nadále žít ve stejných podmínkách," dodala.

Manželé, kteří byli zatraceni svými původními rodinami, jež s jejich svatbou nesouhlasily, protože muž je hinduista a manželka muslimka, uvádějí, že byli chudí, než si osvojili opici před více než deseti lety. Čunmun byl tehdy mládě, které přišlo o matku. Pak ale zbohatli.

Rodina nyní vlastní dům s pozemky ve státě Uttarpradéš na severu Indie a také si hodně nastřádala.

Šabista je úspěšná právnička a její 48letý manžel vlastní několik společností včetně televize a jednoho mlýna. Všechny firmy pojmenoval podle Čunmuna. Tomu je teprve deset let, takže je možné, že manžele přežije. Tento druh opic se obvykle dožívá 35 až 40 let.

Čunmun má svůj vlastní pokoj s klimatizací, který sdílí se samičkou Bitti, kterou si manželé také pořídili. Opičí pár má v oblibě zejména čínské jídlo, pije hodně čaje a mangové džusy.

Po Čunmunově skonu mají zbylé peníze z fondu být věnovány na ochranu opic, s nimiž se v Indii často špatně zachází.

 

spania ( 22. února 2015 12:27 )

Možná trochu bláznivé,ale proč ne...Je vidět,že mají rádi zvířata a opička pro ně hodně znamená.Připisují jí své zbohatnutí,úspěch a všechno ostatní po tom,co si jí pořídili.Teď mají opičky dvě a dávají jim svou lásku,když nemají děti.Mají jistotu,že o ně bude jednou dobře postaráno a budou mít snad aspoň trochu to,na co byly zvyklé.

moiaza ( 22. února 2015 12:05 )

Kdybych já neměl děti a měl majetek, určitě bych ho neodkázal státu. To bych ho přepsal třeba na souseda. Jen ne státu, nebo církvi!

brunos ( 22. února 2015 09:51 )

Livii ?

Zobrazit celou diskusi