Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka roky věznila své 3 dcery: Chránila jsem je před otcem, tvrdí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: shutterstock)
Autor: ČTK - 
20. února 2015
13:35

Švédka doma dlouhá léta věznila své tři dcery. Dívky nemohly chodit ani do školy. Na případ se přišlo poté, co se jedné z dcer podařilo ve středu večer dostat k telefonu a přivolat policii. Švédské úřady matku poslaly do vazby.

„Mluví se o více než deseti letech (věznění),“ řekla dnes agentuře DPA mluvčí policie v provincii Schonen na jihu Švédska. „Nemohly chodit do školy,“ dodala mluvčí. Podle švédských médií byla 59letá žena z obce Bromölla zatčena. Aby před svým bývalým partnerem dcery ukryla, několikrát se prý přestěhovala. Dcery jsou údajně už dospělé.

Při policejním výslechu žena podle listu Kvällsposten popřela, že by své děti zavírala. Většině sousedů z bytového domu v Bromölle nebylo podle deníku Dagens Nyheter nic nápadného. Po zatčení ženy byli v šoku. „Byl tam vždycky takový klid,“ řekla listu sousedka Marie Wigiliusová.

Otec dvou mladších obětí tvrdí, že jeho dcery byly zmizelé zhruba 17 let. „Hledal jsem své děti od konce 90. let,“ řekl listu Kvällsposten. Zpráva o zatčení jeho někdejší družky pro něj prý byla šokem.

Babička dětí tvrdí, že matka se jen pokoušela chránit dcery před otcem. To byl údajně také důvod pro četná stěhování. „Ona žádné děti nezavírala,“ řekla. „Své děti miluje,“ dodala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi