Jak se asi divili policisté, kteří zasahovali v hotelu na Praze 8, když se jim mladík prokázal cizím pasem! Student asi po prázdninách v Česku plných levného alkoholu hodně toužil. A tak, když nenašel svůj pas, vzal si bratrův. Ten ho asi potřebovat nebude – sedí totiž ve vězení.

Když jsme zasahovali v hotelu v Praze 8, kde zahraniční studenti zničili jedenáct dveří, a šetřili jsme krádež notebooku, došlo i na identifikaci jednotlivých aktérů. U jednoho chlapce nám musel pomoci dánský kolega, který jeho cestovní doklad ověřil v jejich databázi,“ uvedl podle serveru Novinky.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Ukázalo se, že přicestoval na pas svého bratra. Prý si nechtěl nechat ujít zábavu v Česku, pas sám neměl a jeho bratr sedí ve vězení, tak by prý tento doklad nepostrádal. Mladík byl předán cizinecké policii,“ dodal Hulan. 

Cizinecká policie bude o osudu mladíka rozhodovat v nejbližší době. Trestem mu může být až zákaz vstupu na české území po dobu dvou let.

Jako by to nestačilo, činili se skandinávští studenti i jinde – v hotelových pokojích ničí klimatizaci obzvláště vynalézavým způsobem. Stříkají do ní pepřový nebo slzný sprej! Na veškeré škody už ale byli hoteliéři letos připraveni – studenti museli zaplatit při zápisu kauce. Mnohým z nich se zjevně nevrátí.

Fotogalerie
6 fotografií