Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kauza odebraných dětí: Česko chystá na Norsko žalobu!

Autor: map - 
15. února 2015
19:07

Norsko možná bude muset kvůli případu odebraných synů Evy Michálkové k soudu. „Uvažujeme o podání žaloby na Norsko podle článku osm Evropské úmluvy o lidských právech,“ uvedla poslankyně TOP 09 Jitka Chalánková na Primě.

Spolu se senátorkou a šéfkou Nadace Naše dítě Zuzanou Baudyšovou (za ANO) se shodly, že chování norských úřadů je nepřijatelné. Podle Baudyšové je v Norsku sice zakázané plácnout děti přes zadek, ale tolerováno je zjevně psychické týrání, kdy synové Evy Michálkové mohou mluvit s maminkou jen několik minut ročně a při tom ani nesmějí použít svoji mateřštinu. Baudyšová soudí, že by se měl v kauze víc angažovat ministr pro lidská práva a senátor Jiří Dienstbier (ČSSD).

Sestra Evy Michalákové Zuzana Sovková v debatě potvrdila, že bude žádat svěření dětí své sestry do péče, pokud je norská strana nevrátí přímo matce. „Já osobně kladně hodnotím schůzku s premiérem Sobotkou a očekávám, že norská strana konečně zodpoví otázky, které jí byly položeny. V České republice byl ale ten problém, že jsme vládu oslovili již v roce 2011, ale ani úřady, ani vláda nejednaly tak aktivně, jak jednají od konce roku 2014,“ uvedla sestra Michalákové.

stop.armenum ( 21. února 2015 04:59 )

Co to meleš, děvče ?

taktone ( 19. února 2015 15:33 )

Ano? A co sdílíte? ČR se bude soudit s Norskem a kvůli koho? Kvůli pedofilnímu fotrovi a čubce, která šla žít mimo republiku? jen ať si zůstane v Norsku když se jí tam tak moc líbí já jsem ji tam bydlet neposlala a jestli vy ano tak ji pomáhejte ale za své peníze ne za peníze daňových poplatníků ČR. To ne

taktone ( 19. února 2015 15:30 )

Bojovat může, ale jaksi trubka začala nějak pozdě ne? Co my jako stát máme společného s tím, že někdo jde žít jinam protože v ČR se mu nelíbí! A pak jak má nasráno v gaťách, tak je strašně zpátky Češka. Chtěla do Norska tak ať si to tam vyžere, ten názor nezměním a nikdo mi ho nevezme. Nikdy bych nepomohla někomu kdo zradil svůj stát.

taktone ( 19. února 2015 15:24 )

A kdo ji poslal žít do Norska jestli vy tak jí pomozte já jsem ji tam neposlala tak dobře jí čubce tak nejdřív se vysrala na ČR a teď by ji byla dobrá že?

annael ( 16. února 2015 02:36 )

Ani norští prominenti nemají na Barnevernet žádný vliv, takže nic.

Zobrazit celou diskusi