Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Upálili jim v kleci syna: Matka pilota se zhroutila, otec žádá vyhlazení džihádistů!

Autor: simao - 
4. února 2015
17:23

Zabili jim milovaného syna. A oddaného manžela. Po barbarské popravě jordánského pilota (†26) je jeho rodina zděšená. Pilotova matka skončila v nemocnici, otec žádá tvrdý zákrok proti džihádistům z Islámského státu. Na pokraji zhroucení je i pilotova manželka.

Měl smůlu v tom, že jeho letadlo spadlo na území islamistů. Ti tvrdí, že pilota Kasásbu sestřelili. Ať tak či tak, popravili ho strašlivým způsobem. Polili benzínem a upálili zaživa v kleci. Další důkaz zrůdného uvažování islámských extremistů.

„Pomsta by byla lepší než poprava vězňů. Žádám zničení organizace ISIS,“ říká nyní rozhořčeně pilotův otec Safi Kasásba. „Tato vražedná organizace, složená z ozbrojenců ze všech zemí světa, jedná barbarsky, porušuje všechny mezinárodní zákony, etické kodexy a úmluvy o vězních,“ citoval jej Daily Mail.

Emoce otec nijak neskrývá, přišel o syna, a to zvlášť brutálním způsobem. Žádá urychlenou pomstu za synovu krev, ale i pošlapanou důstojnost celého Jordánska. Jeho manželka Isaaf, pilotova matka, skončila po popravě syna Maáze v nemocnici v Karaku. Utrpěla obrovský šok a omdlela, její stav je však stabilizovaný.

Video Džihádisté zaživa upálili vězněného pilota! Jako zvíře v kleci! - Reuters
Video se připravuje ...

Zdrcená je i pilotova manželka Anwar, která se na veřejnosti objevovala v posledních dnech hlavně při protestních akcích, kdy se ještě věřilo, že se podaří vyjednat Kasásbovo propuštění výměnou za iráckou teroristku. Jenže nakonec vyšlo najevo, že je pilot po smrti patrně již od 3. ledna!

Zármutek i v Japonsku

Popravený Kasásba však není jedinou obětí džihádistů za poslední dobu. Ti totiž zabili i dvojici mužů z Japonska – naposledy o víkendu novináře Kendžiho Gotoa. I pro něj nyní truchlí jeho rodina a blízcí. Jeho manželka vydala prohlášení. „Zatímco pociťuji obrovskou ztrátu, zůstávám nesmírně hrdá na svého manžela, který dělal reportáže z utrpení lidí v konfliktních oblastech, jako je Irák, Somálsko a Sýrie. Bylo jeho vášní upozorňovat na dopady na obyčejné lidi, zejména očima dětí. A informovat nás ostatní o tragédiích války,“ napsala paní Rinko, která měla s Kendžim dvě děti. Poslední informací od Kendžiho však byla zpráva o brutálním zacházení džihádistů s vězni. A celý svět se obává – kdo padne do jejich spárů příště?

janka69 ( 10. února 2015 22:56 )

abslolutná neúcta k ľudskému životu vyhladiť ich do posledného a kto s tým nesúhlasí , dáme ho im do rúk a potom uvidia , aký sú super priateľský

keep.smiling ( 7. února 2015 20:11 )

přesně tak, zarazenyprde...

keep.smiling ( 7. února 2015 20:10 )

Jak prosím KLDR "bojuje" proti Americe? A proti jaké, těm nahoře, nebo té dole? Neměl jsi na mysli USA? A stejně - čím proti nim bojuje? Tím, že má jednu z největších armád na světě, pro kterou nemá ani dostatek jídla? Kterým musí příbuzní těchto vojáků jídlo nosit či posílat? )) A jejich nové střely - rakety - dokážou Amíci raz dva sestřelit, ve vzduchu. Je to utopie, že by se někdy islámisté - IS - měli spojit s KLDR. ) copak jsi dneska bubmal, tgbb? Jsi mi podezřelý...))

keep.smiling ( 7. února 2015 20:04 )

aha, takže když si někdo usmyslí, že bude ničit, zabíjet lidi ve státě, kde nemá co dělat, že bude znásilňovt ženy, zabíjet děti, podřezávat jejich mužům hrdla - ěch v civilním obyvatelstvu je nespočet, kterým se to stalo, že měli oddělené hlavy od těla, viděla jsem videa! Takže se má jen přihlížet, držet hubu a krok? proboha, co ty jsi zač???

keep.smiling ( 7. února 2015 19:58 )

a idi.otů i zde na novinkách dost, např. jakýsi "porosenko". Nejen idi.ot, ale pablb nad pablby, měl by ses k nim přidat, k islámistům, jseš ztrovna takovej hajzl jako oni.

Zobrazit celou diskusi