Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vůdce Kim zavelel: Ženy, do zbraně! KLDR pro ně zavedla povinnou službu

Autor: ČTK - 
2. února 2015
07:41

Ženy v armádě má řada státu. Ve snaze posílit své řady se pro to rozhodla i komunistická Severní Korea. Země diktátora Kim Čong-una však má některá specifika. Třeba stanovenou minimální výšku nových „vojand“ 142 centimetrů.

Povinnou vojenskou službu pro ženy se rozhodla zavést Severní Korea ve snaze posílit své ozbrojené síly. S odvoláním na zdroje z tohoto uzavřeného komunistického státu o tom dnes informoval britský deník The Guardian.

Povolávací rozkaz se bude týkat žen ve věku od 17 do 20 let ve všech městech a provinciích a s naplňováním tohoto kroku už KLDR začala. Dívky, jichž se povolávací rozkaz týká, procházejí tradiční prohlídkou, při níž zdravotníci kontrolovali fyzickou způsobilost a vyšetřovali dívky, zda netrpí nějakou nakažlivou chorobou.

Pro ženy byla minimální možná výška pro službu v armádě v roce 2012 snížena na 142 centimetrů, ale tento limit údajně není příliš přísně dodržován. Nástup do vojenské služby je v KLDR tradičně dvakrát do roka – v dubnu a srpnu.

Ženy dosud mohly absolvovat vojenskou službu na základě dobrovolného přihlášení. Do povinné vojenské služby ženy nastoupí poprvé letos v dubnu. Podle nové politiky ale nebudou muset ženy strávit v armádě tak dlouhou dobu jako muži. Zatímco pro vojáky je povinná vojenská služba deset let, vojačky budou v armádě jen do dosažení 23 let, dodal The Guardian.

V KLDR zavedli povinnou vojenskou službu pro ženy V KLDR zavedli povinnou vojenskou službu pro ženy | Profimedia.cz

eisenbieger ( 2. února 2015 12:02 )

ten plesk to neumi ani poradne prelozit , na zapade pisou ze budou divciny spat s klukama ...takze gangbang partys kazdej vecer

6010 ( 2. února 2015 10:14 )

Chudinky holčičky, to jsou ztracená léta.To kriminál (specielně v ČR) je proti tomu úplný ráj.

salto ( 2. února 2015 09:37 )

17 - 23 let, společné sprchy a ubikace, to se těm chlapům po 10 letech ani nebude chtít do civilu

osetrovatel_pavla219 ( 2. února 2015 09:06 )

Máš možnost. Tam chodí jen takové, které v civilu nechce vojet nikdo. A opačně - zamindrákovaní debílkové, kterým má uniforma a kvér zvednout sebevědomí.

henryj ( 2. února 2015 09:04 )

Tak se přihlas,už čekají na nové matrace.To víš,to není na příděl.To by se Ti určitě líbilo.Hlavně deníček ssebou,nezapomeň!!!

Zobrazit celou diskusi