Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sestra Kim Čong-una se vdala! Vzala si syna významného pohlavára

Autor: lm, ČTK - 
4. ledna 2015
10:52

Mladší sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una se vdala! Kim Jo-čung (asi 27 let) si vzala syna významného poradce svého bratra. Svatba se odehrála nejspíš už minulý rok.

Spekulace o svatbě sestry Kim Čong-una se vyrojily poté, co se Kim Jo-čong objevila se snubním prstenem na oficiálních snímcích z návštěvy severokorejského sirotčince. Podle důvěryhodného zdroje Huffington Postu si minulý rok vzala syna poradce Kim Čong-una. Svatba s významným severokorejským státníkem, jehož rodina už několik let podporuje vládnoucí dynastii, by měla uklidnit napětí u špiček režimu, které vypuklo po četných loňských popravách iniciovaných právě Kim Čong-unem.

Mladší sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una loni získala významnou pozici ve vedení Korejské strany práce. Ve zprávě státní agentury KCNA je uvedena jako zástupkyně vedoucího jednoho z oddělení ústředního výboru všemocné Korejské strany práce. Sedmadvacetiletá Kim Jo-čong, která s bratrem vyrůstala ve Švýcarsku, je nyní kromě Kim Čong-una jediným členem vládnoucího klanu Kimů, který se dostal do nejužšího vedení.

Kim Jo-čong se poprvé objevila na fotografiích v médiích na 3. konferenci Korejské strany práce v roce 2010. Oficiálně byla poprvé zmíněna 9. března 2014, kdy společně s dalšími pohlaváry doprovázela svého bratra do volební místnosti při parlamentních volbách. Tehdy byla také poprvé označena čestným titulem soudružka, což potvrdilo její vzestup v severokorejské politické hierarchii.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

id11 ( 4. ledna 2015 15:04 )

Svatba před rokem? tak to jsme o moc přišli

jastana..... ( 4. ledna 2015 14:30 )

Komoušký seriál Muž na radnici oddává soudružku a soudruha já řval

jastana..... ( 4. ledna 2015 14:28 )

jastana..... ( 4. ledna 2015 14:27 )

ať ji nepostihne rodová cukrovka

jastana..... ( 4. ledna 2015 14:26 )

Zobrazit celou diskusi