Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kim se vraždit nebude: Severokorejští hackeři útočí!

Autor: ČTK - 
18. prosince 2014
10:15

FBI prokázala, že za hackerským útokem na Sony Pictures kvůli kontroverzní parodii stojí Severní Korea. Společnost uvedení filmu plánované na 25. prosince zatím odvolala.

Spekulace o podílu Pchjongjangu na útoku proti producentům kontroverzního filmu The Interview se v médiích objevují už delší dobu. Komediální snímek pojednává o atentátu na vůdce KLDR Kim Čong-una a v Severní Koreji prý vyvolal pobouření.

Společnost Sony Pictures ve středu odvolala uvedení kontroverzní filmové parodie do kin plánované na 25. prosince, když promítání filmu odložila či zrušila řada distribučních společností. Společnost vyjádřila nad tímto vývojem událostí "hluboké znepokojení" a uvedla, že stažení filmu způsobí firmě škody. Za tvůrci kontroverzního filmu ale producenti z firmy Sony stojí.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ve středu vydal varování všem firmám, které jsou jakkoli napojeny na výrobu, distribuci nebo propagaci kontroverzního filmu. Upozornil je, že se mohou stejně jako Sony Pictures stát terčem hackerského útoku.

Před plánovaným promítáním filmu varovala hackerská skupina označující se jako Guardians of Peace (Strážci míru), která dokonce nepřímo pohrozila teroristickými útoky podobnými těm z 11. září 2001. Od listopadu se šířily spekulace, že za útokem a za skupinou Guardians of Peace stojí Severní Korea.

Internetoví piráti z firemních databází a e-mailů získali citlivé údaje o platech, kontaktní informace, zdravotní záznamy, necenzurovaná vyjádření ze soukromých vzkazů a údajně i scénář budoucího filmu o Jamesi Bondovi.

ninka64 ( 18. prosince 2014 14:03 )

Severní Korea má Kima , my máme Havla...ač on za to, že z něj dělají kult opsobnosti nemůže, je to práce příživíků na jeho jméně.

bandour ( 18. prosince 2014 10:43 )

promítání filmu zhatí, Kim to prase boubelatý

Zobrazit celou diskusi