Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílení sběratelé! Syn se zbavil muničního skladu v amnestii.

Autor: Jiří Čada - 
10. prosince 2014
14:30

Přišel o oko, neslyší na ucho a exploze mu potrhala třísla. To je daň, kterou si nese Petr Ch. z Rožné na Žďársku za neodbornou manipulaci s dělostřeleckým granátem z druhé světové války před dvěma lety v dílně svého domu.

V úterý v domě uprostřed Rožné policisté zasahovali znovu. „Jeho otci to přitom tehdy utrhlo obě ruce a vyhřezlá střeva mu záchranáři vraceli zpět do dutiny břišní. Přesto přežil!“ poukázal na nedávný incident jeden z Petrových sousedů. Policisté z domu pak následně odvezli zhruba dva metráky nalezené munice. Veškerou vinu tehdy na sebe vzal otec Bohuslav Ch. (55). „Muž byl loni odsouzen za obecné ohrožení a nedovolené ozbrojování,“ informovala Aha! mluvčí policie Monika Pátková.

Takhle to u Petra Ch. bouchlo před dvěma lety.

Policejní pyrotechnici v úterý od rána ve stodole domu zajišťovali další metráky válečného střeliva. Některé nebezpečné kusy museli dokonce odpálit přímo za obcí. „To Petr zase nasbíral od toho incidentu před dvěma lety,“ je přesvědčena jedna ze sousedek. „O tom nebudeme spekulovat. Muž nám oznámil nález při úklidu stodoly. Vzhledem k tomu, že věc oznámil nyní v době zbraňové amnestie, případ nebudeme dál vyšetřovat,“ dodala policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi