Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poprava v přímém přenosu: Mafie tweetovala vraždu lékařky

Drogový kartel popravil Maríu v přímém přenosu
Drogový kartel popravil Maríu v přímém přenosu  (Autor: Twitter)
Autor: max - 
23. října 2014
14:23

María del Rosario Fuentes Rubio bloggovala o zločinech drogové mafie ve svém rodném Mexiku. Psala o únosech a vraždách. Teď se však sama stala obětí. Gangsteři ji unesli a v přímém přenosu tweetovali její popravu.

Amatérská reportérka informovala občany mexického státu Tamaulipas přes Twitter a Facebook o trestné činnosti drogových kartelů. Pod pseudonymem Felina spravovala internetové stránky Valor por Tamaulipas. Dovolila si zveřejňovat jména a fotografie mafiánů, odsuzovala jejich zločiny. Drogovému bossovi byla trnem v oku. Za její odhalení vypsal odměnu 48 tisíc amerických dolarů.

Brzy na to jí na Twitteru někdo poslal výhrůžnou zprávu: "Jsme blíž než si myslíš!" Ještě ten den bloggerka zmizela. O něco později se na jejím twitterovém účtu objevila zvláštní zpráva. Neohrožená bloggerka svého boje proti zločinu litovala. "Přátelé a rodino. Moje skutečné jméno je María del Rosario Fuentes Rubio, jsem doktorka a dnes končí můj život."

V další zprávě varovala své přátele, aby nedělali stejnou chybu jako ona, protože riskovat život svůj i svých blízkých za to nestál. Další tweet už žádný text neobsahoval. Jen fotografii. Byla na ní žena, která se nepřítomně dívala do kamery. Na další fotografii už ležela s prostřelenou hlavou v kaluži krve.

Byl to poslední tweet, který z účtu @Miut3 odešel. Tělo mladé lékařky nalezeno nebylo. Ale totožnost ženy na fotografiích policie potvrdila. Její twitterový účet už není aktivní.

xxxx678 ( 23. října 2014 17:26 )

Oliver Stone natočil super film "Savages" a tam je pěkně ukázáno - co to jsou mexické drogové kartely(ikdyž film,ne daleko od skutečnosti)-kdo se mezi ně dostane,není cesty zpátky

gogo ( 23. října 2014 17:14 )

Čin lékařky byl jistě obdivuhodně statečný, avšak nemohl v Mexiku skončit jinak než skončil...

gogo ( 23. října 2014 17:13 )

V tom případě nevím, zda tomu říkat vražda či sebevražda...

gogo ( 23. října 2014 17:12 )

U nás řídí stát kdo ??

sugarbitter ( 23. října 2014 17:05 )

Fakt je, že se dá člověk odrovnat i bez kulky. Tam, kde řídí stát mafie a není spravedlnost není místo pro ušlechtilsot, tu dusí plev.

Zobrazit celou diskusi