Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Takhle si žijí bojovníci Islámského státu: Honosné večeře, luxusní auta a rezidence

Autor: ljš - 
4. října 2014
14:37

Reklama na Islámský stát! Fanatiční extrémisté lákají přes sociální sítě muslimy ze západních zemí, aby stanuli po jejich boku. Zatímco jim slibují pohádkové bohatství a život  v luxusu,  místní chlapce násilím unášejí do výcvikových táborů, kde z nich mají udělat zabijáky.

Podle zpráv z hlavního města Islámského státu Raqqa je rozdíl životní úrovně místních obyvatel a islámských bojovníků obrovský. První žijí v chudobě, druzí v pětihvězdičkovém luxusu.

Na internetu se objevily fotografie džihádistů, jak večeří v luxusních restauracích, řádí v bazénech luxusních hotelů, prohání se v drahých autech. Některé snímky vypadají dokonce jako reklamy. "Džihád (=svatá válka, pozn. red.). Život v bohatství," hlásá jeden ze sloganů k fotografii honosné vily s terénním autem v popředí.

"Jakmile přijeli, stali se v komunitě elitou. Dostali štědré platy, krásné domy a auta. Pak přišlo bombardování, které zabilo a zranilo mnoho lidí. ISIS sem poslal náklaďáky, odvezli ale jen jejich raněné, místní nechali bez pomoci umřít," řekla televizi CBS jeden z místních.

V ulicích tak vládne bída, lidé žijí v ruinách rozbombardovaného města a mnohdy nemají co jíst. Zcela chybí také lékařská péče, všechny nemocnice totiž byly uzavřeny. Lékaři, kteří v nich pracovali, buď utekli, nebo jim došel zdravotnický materiál. Zoufalí lidé proto hledají pomoc v Turecku, mnozí z nich ale vyčerpávající cestu nepřežijí. Mluví se také o případech, kdy byli malí chlapci mladší patnácti let odtrženi od svých rodin a zavlečeni do armádních táborů, kde z nich mají vycvičit bojovníky.

gabreta ( 5. října 2014 13:46 )

A jakej je asi rozdíl mezi IS a našima vládcema? Žádnej. V podhradí bída a vrchnost se koupe v šampáňu!!!

mandat ( 4. října 2014 21:12 )

POkud vim, tak v Britanii sebrali jedne cikance deti, protoze se o ne nestarala. Tak nemudruj.

stejmar ( 4. října 2014 20:31 )

obdržela jsem vtip. "v Londýně nastoupí muslim do taxíku, kde hraje hlasitá hudba. Požádá taxikáře, aby vypnul rádio. Řekl že z a Proroka nebyla hudba. Taxikář ochotně vypne rádio a otevře dveře. Muslim se ptá, proč to dělá. Taxikář odpoví - za Proroka nebyly taxíky počkejte si na velblouda"

prdyvrdy ( 4. října 2014 20:09 )

tak si žije každý druhý Čech- bourák na leasing a barák s bazeném má i moje hloupá tetka. Tak co to je za přepych??? a vyfotit bazén a ... no to svede každý vůl, nakonec ho není nutno ani fotit, stačí stáhnout z netu . Kokám že Blesk rozjel otevřenou protiislámskou frontu a hlavně že vášně bouří a kliká se..

hrado ( 4. října 2014 17:43 )

To je pravda pravdoucí !!!

Zobrazit celou diskusi