Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Prkýnkem a stoličkou umlátil manželku: Chtěl jsem ji jen potrestat, hájil se vrah

Autor: ČTK, dce, jp - 
17. září 2014
13:41

Nejdřív po ženě začal házet věcmi, pak o ni rozbil židli a dvířka skříňky z koupelny. To mu nestačilo tak ji začal mlátit kladivem, paličkou, rozlomil o ní kuchyňské prkénko a později i stoličku. „Kdybych ji chtěl zabít, tak bych vzal z trezoru pistoli,“ prohlásil u soudu muž který zabil svou ženu.

Třiapadesátiletý Karel Pek, který podle spisu letos v květnu v České Třebové zavraždil svou o tři roky mladší manželku, tvrdí, že ženu nechtěl zabít. Před Krajským soudem v Hradci Králové dnes přiznal, že v potyčce manželku několikrát uhodil různými předměty. Hlavní líčení je nařízeno také na čtvrtek. 

Podle obžaloby Pek ženu napadl po vzájemné hádce, rozbil o ni dřevěnou židli, uhodil ji dvířky od koupelnové skříňky a následně ji bil například kladivem či gumovou paličkou. Podle spisu ženě zasadil nejméně 23 úderů do hlavy, další rány směrovaly do jiných částí těla.

Pek po incidentu ženu nechal ležet na podlaze v kuchyni, zemřela v důsledku úrazového a krvácivého šoku. Pek po probuzení přivolal záchranou službu, jeho manželka však už byla mrtvá.

Pek dnes soudu řekl, že ho celý incident mrzí. "Byla to moje láska, ale to její pití mi hrozně vadilo," řekl. Podle něj žena pila velké množství alkoholu zhruba 15 let, pití změnilo její chování, byla často agresivní a nestarala se domácnost a často ho fyzicky i slovně napadala.

"V žádném případě jsem ji nechtěl zabít ani ublížit, chtěl jsem ji jenom potrestat," řekl Pek, který byl během vzájemné bitky také opilý. Pekovi hrozí 15 až 25 let vězení, případně výjimečný trest.

hofihofi ( 17. září 2014 21:19 )

No co,co,co,co - zlobila. J.S.Baar popsal jak nekde karal sedlak svoji zenu cepem, byla polomrtva a jeste se mu na paty stavela.

1pravda1 ( 17. září 2014 15:25 )

Kecy, sám byl navalený a jí to vyčítal!

1pravda1 ( 17. září 2014 15:24 )

Tento muž je skrytý sadista - zřejmě pod vlivem alkoholu, měl dvěapůl promile v krvi.... Normální člověk, i když někoho ve vzteku napadne, tak vystřízliví většinou, když dotyčnému začne z hlavy valit krev, ale to toho šílence jen motivovalo k dalším zvěrstvům - rozmlátil ji o krvácející hlavu laminátová dvířka z koupelny, pak vzal kladivo a mlátil ji do kolen, pak o ni rozmlátil prkénko dřevěné atd atd, stále mu to bylo málo, používal další a další předměty k mučení. Když ležela v krvi na podlaze, šel spát!!!

bastapasta ( 17. září 2014 14:49 )

Oprava textu : "Milá ráno" .

bastapasta ( 17. září 2014 14:46 )

Miulá ráno, jea la mnohem těžší zůstat v této společnosti slušný a věci řešit. Tohle je přečsně to, co ti nahoře předpokládají a chtějí. Vyřveš se a dáš pokoj.

Zobrazit celou diskusi