Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V autě devadesátiletého kardinála našli 4 kila kokainu!

Vatikánský knihovník nemá s pašováním kokainu snad nic společného. Po prodělaném infarktu je trvale upoután na lůžko
Vatikánský knihovník nemá s pašováním kokainu snad nic společného. Po prodělaném infarktu je trvale upoután na lůžko  (Autor: profimedia.cz)
16. září 2014
14:34

Bůh s vámi, chlapci, mohl asi říkat 91letý argentinský kardinál, který je po infarktu upoután na lůžko, dvěma Italům, kteří mu slíbili, že mu odvezou jeho auto na revizi. Místo toho ho zneužili k pašování drog.

Kardinálovo auto, které má vatikánskou diplomatickou poznávací značku, zadrželi ve Francii. Ve voze byly čtyři kilogramy kokainu a asi 200 gramů marihuany- Celníci auto při rutinní kontrole zadrželi v neděli u vjezdu na placený úsek dálnice u Chambéry ve francouzských Alpách.

V autě jeli dva povedení Italové ve věku 30 a 41 let. Ani jeden z nich u sebe neměl diplomatický pas, takže prozatím nejsou považováni za pracovníky Vatikánu. Jsou ve vazbě a ve čtvrtek budou předvedeni před soudce. Má být proti nim zahájeno řízení za převoz omamných látek.

Auto patří argentinskému kardinálovi Jorgemu Mejiaovi, který působil ve Vatikánu jako knihovník. Je mu 91 let, do důchodu odešel v roce 2003, prodělal infarkt a nyní je upoután na lůžko. Jeho tajemník sdělil, že kardinál auto před několika dny svěřil dvěma Italům s tím, že ho odvezou k revizi. Podle francouzské rozhlasové stanice RTL s ním muži odjeli do Španělska a tam nakoupili drogy. Domnívali se, že v automobilu s diplomatickou značkou budou v bezpečí před kontrolami.

zelena.karkulka ( 16. září 2014 22:28 )

Tak se fetuje ve velkým,to je to nejmenší

rudyptak48 ( 16. září 2014 21:23 )

Blesk už nesehnal lepší drb, než vysloužilého kardinála. Zřejmě ví, že ateisti v Čechách rádi přiloží své polínko do ohně.

aluman ( 16. září 2014 15:58 )

O tom že by se k nim někdo hnal nic nevím. Ono je o dost těžší hospodařit s restitucemi (jednou prohospodaříš a nemáš nic) než vyjít s pravidelným jistým každoročním příspěvkem od státu.

aluman ( 16. září 2014 15:55 )

Kardinál je kardinálem doživotně a důchodem neztrácí diplomatické výhody.

salto ( 16. září 2014 15:39 )

Můj děda říkával - čím větší katolík tím větší s.... a měl pravdu

Zobrazit celou diskusi