Policisté, z nichž mnozí v posledních dnech spali jen několik málo hodin, odvedli v případu skvělou práci. Vrah Elišky, , kterým je pravděpodobně 35letý strýc holčičky, zřejmě skončí za mřížemi pouhé dva dny od nalezení jejího těla. V ranních hodinách ho policisté ještě vyslýchali, byli si už ale jistí, že podají návrh na vazbu. I to nasvědčuje tomu, že se pod tíhou důkazů přiznal.

"Návrh na vazbu bude podán během dnešního odpoledne a o jejím uvalení soud rozhodne s největší pravděpodobností ještě dnes," potvrdil Blesk.cz mluvčí Okresního soudu v Ústí nad Labem Jan Tichý. Obvykle soud přitom rozhoduje až následující den.

Součástí úspěšného vyšetřování byla zřejmě také rafinovaná lest. Podle serveru Tíseň.tv vraha poprvé vyslechli už ve středu večer. Následně ho ale propustili a začali ho sledovat, díky čemuž zřejmě získali dostatek důkazů k jeho obvinění.

Video
Video se připravuje ...

Babička zavražděné Elišky (†9): S cizím člověkem by neodešla! redakce Blesk.cz

Zatčení bratrance Eliščiny matky pak přišlo ve čtvrtek večer. Nejprve ho převezli na kláštereckou služebnu, která je jen pár metrů od školy, kam holčička chodila. Pak ho převezli do Ústí nad Labem, kde ho podrobili výslechu.

Fotogalerie
22 fotografií