Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Adam (10) a Lukáš (10) odpálili na letišti výbušninu: Tělíčka letěla do vzdálenosti 100 metrů!

Autor: ljš, Čas.sk, shp - 
30. června 2014
10:13

Měli si užívat první prázdninové dny, ty ale hned na začátku skončily tragédií. Adam (10) a Lukáš (10) ze Slovenska odpálili na letišti výbušninu o obrovské síle. Utrpěli rozsáhlé popáleniny a lékaři teď bojují o jejich život v nemocnici. Zranění jsou vážná a už došlo i na amputaci...

K detonaci došlo v areálu letiště ve Spišské Nové Vsi v sobotu okolo půl páté odpoledne. Munici nebo pyrotechniku tam našli dva desetiletí chlapci. Podle informací Nového Času ji potom zapálili.

Oba chlapci utrpěli popáleniny po celém těle. Jednoho okamžitě vrtulníkem převezli do košické nemocnice, druhého pak do Prešova. Stav prvního chlapce je bohužel kritický. „Obě děti utrpěly vícenásobné poranění celého těla vzniklé popálením,“ řekl mluvčí záchranářů Andrej Hirjak.

Lukáš má za sebou urgentní operační zákrok. „Jeho zranění jsou vážná, ale pacient je mimo ohrožení života,“ prohlásila Renáta Cenková, mluvčí Fakultní nemocnice s poliklinikou. Jána Adama Reimana v Prešově.

Chlapec má vážné poranění pravé ruky, obou dolních končetin a utrpěl i poranění v oblasti pánve. Rodiče nebyli k zastižení, sousedé jsou z události v šoku. „Proboha co tam ti chlapci dělali,“ kroutila hlavou starší sousedka.

Museli mu amputovat prst!

Stav Adama monitorují lékaři. „Čekají na výsledky specializovaných vyšetření. Utrpěl vážné zranění více částí těla, ale je při vědomí. Je hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče úrazové chirurgie,“ prohlásila Ladislava Šustová, mluvčí Univerzitní nemocnice L. Pasteurea v Košicích. Chlapec má popálené nohy, tvář a museli mu amputovat prst.

Na místo ihned dorazili hasiči a policie místo činu uzavřela. Výbuch byl velmi silný, chlapce našli podle deníku záchranáři ve vzdálenosti téměř sto metrů. Po neštěstí zůstala v trávě na letištní ploše část oblečení chlapců. Policie případ vyšetřuje. „Na místo byl vyslaný pyrotechnik  a také expert kriminalistického ústavu,“ řekla košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pavucinka ( 1. července 2014 13:34 )

Lidé bděte. nešablonkujte a myslete. Komunismnus i kapitalismus, pokud by ho vedli slušní a schopní lidé, tak byly životaschopné systémy.

donchicho ( 1. července 2014 09:53 )

KAPITALISTE celeho sveta CHCIPNETE....!!!!!!!!!

abyss ( 1. července 2014 01:42 )

Přestaň se vnucovat, úchyle

zarazenyprd ( 1. července 2014 00:48 )

Tapetáři, nechtěl by jsi už chcípnout? Potěšilo by nás to.

czrus ( 30. června 2014 21:27 )

Ukrajinský historik: Kyjevské úřady provádějí teror http://czech.ruvr.ru/2014_06_21/Kyjevsky-historik-Kyjevske-urady-provadeji-teror-3871/

Zobrazit celou diskusi