Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Varování pro řidiče: Výbuch voňavky zdemoloval auto

Městský strážník kontorluje vůz, v kterém voňavka explodovala.
Městský strážník kontorluje vůz, v kterém voňavka explodovala.  (Autor: Policejní deník)
18. června 2014
15:04

Okamžik nepozornosti a z vašeho auta může být vrak. A to nemusíte ani řídit. Léto se blíží a s ním i vysoké teploty. Doplatil na to řidič z Pardubic, který za oknem svého vozu zapomněl voňavku, která v horku explodovala. Tentokrát výbuch pouze vysklil zadní okno, příště to ale může dopadnout mnohem hůř.

Svědek exploze zavolal na policii. "Operační městské policie v Pardubicích přijal oznámení od občana, že byl svědkem malého výbuchu, kvůli kterému má vozidlo stojící na parkovišti u nemocnice rozbité zadní okno," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová. Strážníci, kteří se na místo dostavili, zjistili, že příčinou byla voňavka ve spreji, kterou řidič zapomněl na zadním okně vozidla. Vlivem tepla a slunečního záření explodovala a rozbila skleněnou výplň.

Městská policie v souvislosti s tímto případem vydala varování. "Nenechávejte věci, které obsahují plynovou složku na místě, kam mají sluneční paprsky přístup," upozorňuje Uskobová.

V tomto případě to shodou okolností dopadlo dobře, ale je klidně možné, že se z vašeho vozu může stát vrak

alenam ( 18. června 2014 19:00 )

Voňavka???? To se ani nedivím že se pod tenhle paskvil autor neměl odvahu podepsat ani zkratkou. Slovo voňavka snad používala jenom generace mojí babičky Parfém, parfémovaná toaletní voda, deodorant, antiperspirant,.....to jo ale voňavka Podle popisu šlo pravděpodobně o deodorant nebo antiperspirant ve spreji, drahý autore Voňavko dík za pobavení Jinak cokoli co je pod tlakem nechá v autě na sluníčku jenom magor a rozumný člověk pokud možno ani nic v tlakových nádobách nekupuje s ohledem na životní prostředí. Téměř všechno má bezpečnější a neškodnou alternativu.

dfghjk ( 18. června 2014 16:58 )

Při troše dobré vůle blesku by se z toho dal udělat útok na veřejného činitele, což jsi zapomněl, že tvoje informace musí být čtivé, musí to jiskřit !!!

.abcd.abcd. ( 18. června 2014 16:51 )

Tý woe.

fotrpjotr ( 18. června 2014 16:37 )

Plynové zapalovače a voňavky za sklo nepatří.

Zobrazit celou diskusi