Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Palestinského velvyslance prý zabila kniha plná SEMTEXU

Palestinský velvyslanec měl na ambasádě zemřít poté, co otevřel falešnou knihu, naplněnou semtexem
Palestinský velvyslanec měl na ambasádě zemřít poté, co otevřel falešnou knihu, naplněnou semtexem  (Autor: Blesk - David Malík, Archiv)
Autor: simao, ČTK - 
8. dubna 2014
07:36

Vyšetřování smrti palestinského velvyslance v Praze pokračuje a takhle prý zní v současné době jediná vyšetřovací verze: Diplomata měla na ambasádě v pražském Suchdole zabít napodobenina knihy, naplněná českým semtexem! A nebyla v budově jediná, tvrdí MF Dnes.

Palestinského velvyslance Džamála zabil semtex, ukrytý ve falešné knize. S odkazem na informace nejmenovaného kriminalisty obeznámeného s vyšetřováním, to uvedla dnešní Mladá fronta.

Pro oficiální potvrzení této informace prý policie čeká na výsledky tří znaleckých posudků. Kriminalista listu sdělil, že výbuch na 99,9 % způsobil semtex ze 70. let.

Již dříve kriminalisté vyloučili, že by šlo o terorismu, či jiný úmyslný trestný čin. A odmítli i to, že by velvyslance na Nový rok zabil výbuch speciálního zabezpečení trezoru na ambasádě. Naopak potvrdili, že velvyslanec držel bombu v rukou.

Nešťastná náhoda? Dělal prý pořádek, otevřel knihu a ...

Podle posledních informací MF Dnes vypadá hlavní vyšetřovací varianta následovně - velvyslanec při stěhování manipuloval s knihou, otevřel ji, semtex explodoval a Džamál utrpěl zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl.

"Byla to nešťastná náhoda, velvyslanec byl poctivý pán, který chtěl udělat pořádek ve starých věcech, a mezi nimi byly dvě knihy s výbušninou," uvedl anonymní zdroj, podle kterého jde prý dokonce momentálně o jedinou vyšetřovací verzi a všechny ostatní už prý policie vyloučila.

Policie celou událost vedle usmrcení z nedbalosti vyšetřuje rovněž jako nedovolené ozbrojování, protože v budově po neštěstí objevila dvanáct zbraní z 80. let. Podle palestinského prohlášení pro policii byly darem od představitelů tehdejší ČSSR.

Video  Transport těla mrtvého palestinského velvyslance Džamála Muhamada Džamála na Letiště Václava Havla.  - David Malík/Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

refresh ( 8. dubna 2014 10:09 )

Chudák velvyslanec. Chtěl si jen trochu počíst a vybral si zrovna tu knihu z trezoru, ve které byl semtex. Smůla no.

nojasne ( 8. dubna 2014 09:42 )

Inu korán, to není lehké čtení.

ajaziram ( 8. dubna 2014 08:39 )

škoda, že neměl takhle nadívanou celou knihovnu.....

leninos ( 8. dubna 2014 07:50 )

Poctivý Pán Palestinec Puknu Přátelé... Ale smíchy, kdo tomu asi tak věří...

Zobrazit celou diskusi