Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvá půlroční holčička: Rodiče pili a hádali se. Sociálka si u nich podávala dveře

Autor: mor, ljš - 
12. června 2014
14:55

Rodina půlroční Martinky, která náhle zemřela za dosud nevyjasněných okolností, nemá v Božíčanech na Sokolovsku příliš dobrou pověst. Podle místních holdovali její rodiče Martin a Dana alkoholu, hádky byly takřka na denním pořádku a sociálka k nim jezdila velmi často.  Minulý týden ji prý dokonce volal sám otec.

Nejděsivější podezření, jak mohlo batole zemřít, přinesl server iDnes.cz . Jeden z místních vypověděl, že viděl holčičky přikryté dekami v kočárku navzdory parnému vedru, zatímco rodiče popíjeli v nedalekém stánku. „Dvě sestry, na které rodiče úplně kašlali, ležely v parnu a dusnu zakryté v kočárcích. Večer na totálně opilé rodiče vlítli policisté," řekl MF DNES obyvatel Božičan, který si nepřál být jmenovaný. Policie ani záchranka takovou informaci nepotvrdili.

To, že rodičům nebyl alkohol cizí, potvrdil i místostarosta obce Josef Chládek. „Když jim zbyly nějaké peníze, popíjeli před krámem pivo. Taky se mezi sebou doma hodně hádali. Prý lítaly i facky,“ řekl.

V rodině kvůli neshodám několikrát zasahovala i policie. „Sociálka tu byla už minulou středu. Podle nás ji volal Martin, stejně tak ty policajty,“ přidává jedna ze sousedek.

To, že by děti byly Martinka a její o rok starší sestra týrané, ale nikdo potvrdit nechce. „Viděla jsem holčičky vždy hezky upravené a čisté. Dokonce jsem s Danou mluvila krátce po tom, co holky sociálka odvezla a hodně brečela,“ přidává rodinná známá.

Celou událostí se proto začala zabývat i policie, která však zatím nikoho neobvinila. „Případ prověřujeme. Z důvodu počátečního stádia šetření nebudeme k němu ale poskytovat žádné informace,“ dodala pouze policejní mluvčí Zuzana Týřová. Jednou z verzí je, že holčička zemřela na syndrom náhlého úmrtí kojence.

abzk ( 12. června 2014 23:22 )

v článku

abzk ( 12. června 2014 23:20 )

Já na to dneska narazil na jinym webu a vypadá to, že to ve skutečnosti podělala sociálka a dorazily to dítě lemplice v kojeňáku a proto se všude kydá špína na rodiče aby se z toho ty asociální baby ze sociálky, které zavinily že dítě nevyšetřil doktor, a ty semetriky z kojeňáku které nedaly dítěti pravděpodobně pořádně napít dostaly s čistym štítem.

zelena.karkulka ( 12. června 2014 22:38 )

deky to nezavinily....šlo jistě o pitný režim atd. Nechápu ty lidi okolo a majitele toho pajzlu-větve

zelena.karkulka ( 12. června 2014 22:37 )

jedno ti to evidentně není,když o tom furt meleš

nojasne ( 12. června 2014 21:48 )

>> To, že by děti byly Martinka a její o rok starší sestra týrané << Co to je za větnou konstrukci ?

Zobrazit celou diskusi