Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman se vylodí v Normandii, dcera Kate má pomaturitní pré!

Autor: simao, ČTK - 
6. června 2014
10:58

Zatímco první dcera Kateřina Zemanová patrně dospávala oslavy úspěšně složené maturity, její prezidentský otec měl pořádně napilno. Miloš Zeman měl na páteční ráno společně s první dámou Ivanou naplánovaný odlet do Normandie - na oslavy 70. výročí vylodění spojenců za druhé světové...

Její rodiče mohou být pyšní, Kateřina Zemanová zvládla maturitu na soukromém gymnáziu Amazon - po písemné části absolvovala včera tu ústní a zadařilo se. Ke svému výkonu však příliš sdílná nebyla. "Ne ne ne, na shledanou, bylo to náročný," řekla Kate reportérce TV Nova. "Ne ne ne, nejdu slavit," dodala s úsměvem a odjela s kamarády do Lumbeho vily, kde bydlí se svými rodiči.

Video Sledovačka první slečny: Tohle byla pomaturitní nálada Kate Zemanové - Vera Renovica, Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Oslava zde však naplánovaná byla - podle venkovního modrého stanu šlo o garden party. Ovšem za pečlivě uzavřenými dveřmi, do kterých vstoupil tak maximálně člověk, který nesl Kate obří kytici. Ostatně i samotnou maturitu prezidentovy dcery provázela podle Novy přísná bezpečnostní opatření.

Nesrovnatelně přísnější však budou opatření kolem dnešní návštěvy Miloše Zemana v Normandii. Na výročí 70ti let od vylodění spojeneckých vojsk na francouzských plážích, kde se dnes sejde mnoho světových státníků, se Zeman vydal ve společnosti první dámy Ivany. Ta pro tuto příležitostí oblékla oblíbený a osvědčený modro-černý kostýmek... Když Zemanovi usedali do letadla, dceři Kateřině zůstala Lumbeho vila jen a jen pro ni. Bude pokračovat pomaturitní pré?

Se Zemanem odletěli do Francie i šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) a také skupinka válečných veteránů z druhé světové, kterým prezident poděkoval za jejich zásluhy. "Svoboda není něčím, co máme dáno navěky. Za svobodu se musí trvale bojovat," řekl Zeman na vojenském letišti v Praze-Kbelích.

Vzpomínkové akce na spojenecké vylodění v roce 1944 se kromě Zemana zúčastní nejvyšší představitelé USA, Ruska, Británie, Francie, Německa, Slovenska, Itálie a desítky dalších zemí. Oslavy zahájí dopoledne Hollande u pomníku ve městě Caen, kde se poprvé oficiálně uctí památka 20 tisíc civilistů, kteří za bitvy o Normandii přišli o život. Hlavní ceremonie se uskuteční na pláži u obce Ouistreham, na níž jsou připraveny tribuny pro 9000 pozvaných hostů.

czrus ( 6. června 2014 21:09 )

Z Rostovské oblasti vypravují ukrajinské běžence po celém Rusku http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_05/Z-Rostovske-oblasti-vypravuji-ukrajinske-bezence-po-ce lem-Rusku-4149/

czrus ( 6. června 2014 21:07 )

USA celyj svuj zivot vydelyva penize na tom ze podporovalo hilera , hdis on raskopal celu hesku Europu , tak davali tem statum pucki , pak heski tunelovali Europu , jako svetova kriza , pritahli do USA banki EU a pak ich heski okradli , a to sou penize opcanu EU . a tet te blbcy co ridi EU zasi spolu s USA nechapu tuhle politiku , EU musilo uz davno dat zakaz vstupu USA do EU , a voni pak lizu analek nehru usatemu ! asi to moc slatkij analek ma vopicak !!!!!

czrus ( 6. června 2014 21:06 )

Odpor proti EU bude narůstat http://czech.ruvr.ru/2014_06_06/Rozhovor-Odpor-proti-EU-bude-narustat-9289/

czrus ( 6. června 2014 21:04 )

UKRAINSKI POVSTANCI sastrelili veci letadlo fasistum AN-30 ! dobry zbrani dodali Russove , kolem 800 000 privatnych vojaku pro penize z Russka prepraveno pomoc povstancum dat Ukrainu do pozadku ! a zaridit mir na Ukraine !

czrus ( 6. června 2014 20:45 )

DA ZEMAN vypada jako sasek , vzdicke se smee , cemu se smee jako idiot , lidi zbiraji lahvy aby kupit chleba , a von lita na vobedy blb staryj.

Zobrazit celou diskusi