Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hromadné znásilnění sestřenic (†14, †15): Jejich těla pověsili na mangovník

Těla dívek visla na mangovníku (Ilustrační foto)
Těla dívek visla na mangovníku (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
29. května 2014
12:29

Indická policie zadržela jednoho muže a pátrá po dalších čtyřech s podezřením, že znásilnili dvě dívky a oběsili je na stromě v jedné severoindické vesnici. Obětí se staly sestřenice ve věku 14 a 15 let, informovala dnes indická média.

Vesničané ve státě Uttarpradéš našli těla visící na mangovníku ve středu ráno. Dívky odešly ze svého domova na nedaleké pole v úterý večer a už se nevrátily. Pitva ukázala, že byly před oběšením znásilněny a uškrceny.

Příbuzní zavražděných tvrdí, že dívky brutálně znásilnilo pět mužů z vesnice, kteří je pak také usmrtili. Rodina rovněž obvinila místní policisty, že několik hodin poté, co dívky zmizely, odmítli zahájit pátrání a dokonce prý násilníky chránili. Teprve když vesničané rozhořčení apatií policistů zablokovali silnice, začala policie věc řešit. Dva policisté byli v souvislosti s případem propuštěni ze služby.

Indie loni zpřísnila zákony týkající se znásilnění. Stalo se tak po celostátních protestech proti častému násilí na ženách, které vyvolalo šokující znásilnění studentky šestičlenným gangem v jedoucím autobusu v Dillí v prosinci 2012. Žena tehdy na následky zranění zemřela. Soud loni vynesl nad čtyřmi pachateli tresty smrti; pátý spáchal v cele sebevraždu a šestý byl potrestán třemi lety, protože byl v době útoku nezletilý.

Agentura AP napsala, že v Indii, kde žije 1,2 miliardy lidí, je žena znásilněna každých 22 minut. Aktivisté prohlašují, že toto číslo je podhodnocené, protože mnoho obětí případ vůbec neohlásí.

ruudazvostravy ( 29. května 2014 20:23 )

Noyo,týhle Yndyjáni sou stejná verbeš yako tůzemskí Ro(so)máci,ty taki nevjeděj, co s přebitečnou zdrclou mr.tkou a pr.dcay yak vo žyvot.

renataren ( 29. května 2014 18:49 )

je to strašné jak se zachází se ženami... Takovým mužům strčit násadu od koštěte do p..dele a pořádně jim udělat ,,dobře"...

gabreta ( 29. května 2014 17:47 )

To by byla dobrá země pro přijetí do EU a Amíci by tam mohli vyrazit s armádou, když tam jsou pošlapávána lidská práva. To je vlastně blbost, když tam není co nakrást!!

sores ( 29. května 2014 16:58 )

Je to odpornost nelidská co dokáže samec kvůli chvilkovému š.ukání udělat. Jsou to dobytkové zrůdný když nedokážou ovládnout své chtíče. Ať je taky pověsí ale před tím ať je zaživa vykastrují ať ví také co je to bolest.

jarypadlo ( 29. května 2014 15:37 )

Mám pocit že k nám z Indie přišla nějaká přerůstající menšina-možná už většina a dá se očekávat cosi takového zde.Ovšem nedejbóže aby na to někdo poukázal.Byla by to diškriminácyja.

Zobrazit celou diskusi