Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

V Moskvě dopadli falešného cyklistu-úchyla: Znásilnil 90 žen!

Falešný cyklista má na svědomí 90 znásilnění.
Falešný cyklista má na svědomí 90 znásilnění.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
30. května 2014
07:20

Na kolo už s touhou znásilňovat neusedne! Moskevská policie zatkla Valerije Makarenkova (67), který je podezřelý, že pod maskou náruživého cyklisty téměř po dvě desetiletí přepadával ženy na jihovýchodě ruské metropole. Vyšetřovatelé prý byli pachateli 90 znásilnění z let 1997 až 2014 na stopě několik let, než jej konečně dopadli.

Valerij Makarenkov podle mluvčího vyšetřovatelů Vladimira Markina postupoval podle shodného scénáře: pod záminkou cyklistiky po nocích či časně ráno si ve dvorcích a parcích vytipovával oběti, které pak škrtil až do bezvědomí, načež je znásilnil a okradl.

Naposledy zaútočil 26. května v moskevském "parku splněných přání" Kuzminki, kde přepadl devětadvacetiletou Moskvanku. Zatčen byl ve čtvrtek.„Díky modernímu vybavení vyspělou technikou kriminalisté uskutečnili expresní analýzu vzorků DNA, která umožnila v nejkratší možné době zjistit, že zatčený se podílel na 19 zločinech,“ řekl Markin a dodal, že i naposledy přepadená žena násilníka bezpečně rozpoznala.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že se jim podaří Makarenkovi dokázat ještě desítky dalších zločinů. Během pátrání kriminalisté prověřovali na 20 tisíc podezřelých mužů. A při té příležitosti podle Markina také dopadli dalšího možného pachatele sériových přepadení, který je momentálně podezřelý z nejméně sedmi znásilnění.

zabibol ( 28. června 2014 08:01 )

Adolf Vladimir Putler chtěl zvýšit porodnost ruských fašistů.

Xeen ( 30. května 2014 10:19 )

Jak se pozná falešný cyklista? To jako jezdil na falešném kole?

ivoadler ( 30. května 2014 09:46 )

Biskup je na kontrole své diecéze. Přijede do první vesnice, zrovna jsou křtiny. Kluk jako buk, ale tatínek nikde. Ptá se, kdo je tatínek. Nějakej Vomáčka ze Lhoty. Přijede do druhý vesnice, křtiny. Kdo je tatínek? Nějakej Vomáčka ze Lhoty, atd. Přijede do Lhoty a ptá se po Vomáčkovi. Ukážou mu sporýho chlapíka, jak opravuje kolo. Člověče, jak jste to dokázal? Ale, dyť mám to kolo, velebnosti.

salto ( 30. května 2014 09:33 )

Vida, vypadá to jako bych to chtěl zkusit 3x

salto ( 30. května 2014 09:32 )

Já bych to zkusil, ale jak se říká flanelem nezaťukáš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání