Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vysočina: Cyklista zemřel v důsledku vedra přímo vedle kola!

Cyklista zřejmě přecenil ve vedru své síly a zemřel.
Cyklista zřejmě přecenil ve vedru své síly a zemřel.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Jiří Čada - 
11. června 2014
14:00

Na tropické horko pravděpodobně doplatil cyklista (62) z Hybrálce na Jihlavsku. Bezvládné tělo muže našel vedle motorového kola ležet v úterý odpoledne náhodný chodec hned vedle silnice nedaleko obce. 

Muž se cyklistovi ihned začal věnovat a zkoušel mu poskytnout první pomoc a následnou resuscitaci. „Pomocí naší operátorky, prostřednictvím mobilu, zahájil laickou resuscitaci. Po příjezdu naší posádky však lékař konstatoval smrt,“ uvedla ředitelka záchranné služby Vladislava Filová.

Podle předběžného šetření vyplývá, že cyklista doplatil na přecennění svých schopností v parném horku. „Policisté na místě vyloučili cizí zavinění. Cyklista patrně z důvodu nečekané nevolnosti nezvládl řízení a sjel do travnatého příkopu. Byla nařízena zdravotní pitva,“ řekla k nehodě mluvčí policistů Dana Čírtková.

Vedra působí komplikace

Za poslední dny v důsledku vysokých teplot stoupl počet zásahů zdravotních záchranářů na Vysočině o 20 procent. „Jedná se o pacienty postižené srdečními a plicními chorobami a starší lidi, u kterých je snížený pocit žízně,“ zdůrazňuje náměstek ředitelky záchranné služby Petr Novotný.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 11. června 2014 20:06 )

Stává se to i na hřišti

vlasticka ( 11. června 2014 17:25 )

Někdo může mít skrytou vadu, a máte pravdu, nejsme ze železa.

petrusaa ( 11. června 2014 15:40 )

jeden známý,sportovec,fotbalista věk něco málo přes 40 si před časem v tomhle vedru vyjel na chalupě na kole,večer ho manželka hledala,byl mrtvý v příkopu u silnice,selhání srdce.Člověk není ze železa,někdy se mrkněte a sonografii jak vám pracují chlopně v srdci,pak pochopíte,že musí pracovat bez závady cca 70 let

Zobrazit celou diskusi