Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zuzana Paroubková dostala penzion pro děti za 20 milionů, ale... Kde jsou ty děti?

Autor: Eva Pospíšilová - 
7. dubna 2014
18:23

Sen, blamáž, nebo kšeft? Jak označit záměr Zuzany Paroubkové (56) vozit děti z dětských domovů do hor? Za 20 cizích milionů pořídila penzion, ale děti tam nikdo neviděl…

Chalupu koupilo občanské sdružení Paroubkové v Horní Malé Úpě za více než 5 milionů korun. „Rekonstrukce prý přišla na 14 milionů. Dělali tam novou střechu, přístřešek, sociální zařízení, nerezovou kuchyň. Celé je to navíc v elektrice,“ popsal Blesku vybavenost chalupy soused Peter Soldán.

Dům je prý tři roky zkolaudovaný. Zeje však prázdnotou. „Paní Paroubkovou jsem tady viděl jednou. Do chalupy ale nešla. Seděla v autě pana Syrového (spolupracovník ze sdružení, pozn. red.) a v náručí držela psa,“ tvrdí Soldán.

Jen soused?

Manželku expremiéra Jiřího Paroubka (61, LEV 21) tedy v Malé Úpě nevídají. Jaroslava Syrového (57) však ano. „Má tady chalupu a další opravuje. Plánoval, že tu postaví ještě rodinný dům, ale zřejmě mu došly peníze,“ řekli Blesku lidé z obce.

Syrového panství je i s vlekem hned pod chalupou Paroubkové a měl zálusk i na chalupu Petera Soldána. Náhoda, anebo základ pro slušný rekreační areál? „Já mu ji ale neprodám. Mám ji na dožití,“ uzavřel hovor soused Paroubkové.

Co na to manžel?

Ani Paroubková ani Syrový na dotazy Blesku k chalupě nereagovali. Odpověděl však Jiří Paroubek. „Pokud vím, tak se exmanželce nedaří v současné době získat sponzory, kteří by zajistili finančně provoz domu, aby tam bylo možné zajišťovat pobyty pro děti z dětských domovů,“ napsal expremiér, který kdysi pomáhal své první ženě se sháněním sponzorů.

Na dotaz, zda z nashromážděných zhruba dvaceti milionů od sponzorů Paroubková financovala jen nákup chalupy a její rekonstrukci, už ale expremiér odpovědět neuměl:  uzavřel.

joudajoudovy ( 8. dubna 2014 11:05 )

zuzanka paroubkova, slicna to statna pradlena. alespon pejsek bude mit na dalsi pleteny kabatek, kbyz bila kobyla nenachazi dalsi sponzory. proc asi? dalsi blamaz politickych spicek.

popocatepetl ( 8. dubna 2014 04:03 )

No jo, někdejší peníze jsou vyprané - kus si z nich nechal Paroubek (dům v Řecku, dům v Chuchli), kus přenechal bývalé manželce v rámci vyrovnání (dům na Pomezkách) a další "sponzoři" samozřejmě nejsou, když už pro ně Paroubek nemůže nic udělat. Sice se najdou i takoví, kteří peníze opravdu dávají na děti bez rodičů, ale žádný z nich je stoprocentně nesvěří "nezišné, zkušené a uspěšné manažerce", paní Paroubkové.

budybad ( 7. dubna 2014 23:43 )

Problem je ten ze u moci uz nejsou ti co by ji dohodili dotace a sponzory a ti co tam jeste u vesla zustali se ted boji. Jsou ted v mensine a pod kontrolou, to je cely problem. Dny ryzovani se mozna zkoncily.

abvydavatelstvi ( 7. dubna 2014 20:22 )

Problém je ten že Štědrým sponzorům dochází prachy..... lidé už tak nenakupuji jako dřív... a maji víc finančních starostí... Myslím si že Paroubek v tom má pravdu..... jak včera psali že ODS dostala na darech za rok 78 milionů korun... a dětem které jsou budoucnost národa... nikdo nic nedá... to je chore ....

ninga ( 7. dubna 2014 20:17 )

kde jsou ty děti? voda je vzala, voli ji vypili, páni je snědli, na hřbitově zakopáni

Zobrazit celou diskusi