Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vyšetřovatelé zmizení malajsijského letadla tvrdí: Kokpit vzplál jako pochodeň!

Autor: štš - 
28. března 2014
16:59

Zkrat elektrické sosutavy způsobil požár, který ještě rozdmýchal vadný systém trubek, přivádějících do kokpitu kyslík. Přesně to podle vyšetřovatelů stálo za zkázou malajsijského boeingu. Vycházejí z nehody, která se stejnému typu letadla stala v roce 2011 v Egyptě.

Boeing 777 egyptských aerolinek se před třemi lety chystal na let z Káhiry do saúdskoarabské Džiddy. Těsně před startem však elektrický zkrat pod pilotní kabinou způsobil požár, který defektní systém přívodu kyslíku rozšířil přímo do kokpitu. Ten během chvíle vzplál jako pochodeň.

Všech 291 cestujících tehdy naštěstí dokázalo včas vystoupit a hasiči oheň zlikvidovali. Od té doby však technici firmy Boeing zkontrolovali desítky svých strojů a na řadě z nich našli podobná poškození jako na tom egyptském.

Podle zkušeného pilota Jamese Healyho-Pratta, který spolupracuje na vyšetřování zmizení malajsijského stroje s 239 lidmi na palubě, mohl mít i pohřešovaný letoun podobné technické problémy. „Můžeme jen spekulovat, ale podporovalo by to teorii, že na palubě vznikl požár. Piloti se ještě před prudkým poklesem tlaku snažili stroj otočit zpátky do Malajsie, ale pak omdleli a boeing se zřítil do oceánu,“ prohlásil.

Video Potvrzeno: Zmizelý Boeing se zřítil, všichni jsou mrtví! - Reuters, youtube. Tomáš Polák
Video se připravuje ...

jana999 ( 29. března 2014 09:31 )

pro špatné počasí se tam nedostali a taky proč by kvůli troskám riskovali životy žijících lidí? Nehledě na to, že to skoro všechno stojí a padá na Australanech, kterým to letadlo ani nepatří

sars ( 28. března 2014 21:05 )

 To jako ze shorelo az po zmene smeru nekde u australie,ale proc letelo na druhou stranu....Mozna ze rovnou vysublimovalo??

jerry ( 28. března 2014 20:10 )

Popiš jen tak zhruba, jak by se daly sebrat neidentifikovatelné předměty(možná trosky), z letadla. Díky.

Shelby16 ( 28. března 2014 19:30 )

Po moři plave na 300 zatím neidentifikovatelných předmětů (možná trosek), mnohokrát potvrzené několika satelity a za celý týden nebyli schopni ani jedinou trosku vylovit. Hlavně že tam mají 20 letadel a 10 lodí.

Shelby16 ( 28. března 2014 19:26 )

Kdyby letadlo zachvátil požár, tak někde u Indonésie se zřítí, tam kde byly ty prudké otočky a nepoletí v poklidu ještě 7 hodin tisíce km směrem na konec Indické oceánu někam k Antarktidě!

Zobrazit celou diskusi