Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

POTVRZENO: Zmizelý Boeing 777 se zřítil. Všichni jsou mrtví

Autor: shp, ČTK - 
24. března 2014
15:16

Naděje příbuzných cestujících z letu MH370 nadobro vyhasly. Malajsijský premiér Najib Razak prohlásil, že podle analýzy dat z přístrojů zmizelého Boeingu 777 se stroj zřítil do Indického oceánu a nikdo na jeho palubě nepřežil.

Příbuzní posádky a cestujících Boeingu 777, po kterém pátralo zatím neúspěšně 26 zemí z celého světa, byli dnes svoláni na tiskovou konferenci do hlavního malajsijského města Kuala Lumpuru. Tam jim byla oznámena zdrcující zpráva.

Hledané malajsijské letadlo, které se před více než dvěma týdny ztratilo s 239 lidmi na palubě, se podle rozsáhlé analýzy satelitních dat zřítilo v Indickém oceánu západně od australského města Perth. Nehodu bohužel nikdo nepřežil a naděje príbuzných tak nadobro vyhasly.

Pásmo mezi 40° a 50° jižní zeměpisné šířky je námořníky přezdívané jako řvoucí čtyřícítky. Pásmo mezi 40° a 50° jižní zeměpisné šířky je námořníky přezdívané jako řvoucí čtyřícítky. | Blesk

Konferenci premiéra sledovali i příbuzní cestujících v Číně. Jakmile se z televize dozvěděli, že jsou jejich milovaní mrtví, propukli v pláč.

Všem příbuzným cestujících poslali Malajsijci SMS, ve které je stroze informovali o osudu letadla a lidí na jeho palubě. To truchlící ještě více rozhněvalo.

Pohřešovaný boeing doposud nebyl nalezen, v odlehlé jižní části Indického oceánu ale pátrací týmy spatřily z letadel množství předmětů, které by mohly být troskami stroje. K některým z nich byly vypraveny lodě.

Šlo o únos?

Letadlo linky MH370 se ztratilo z radarů v noci na 8. března během cesty z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetřovatelé již dříve vyjádřili podezření, že letadlo někdo záměrně odklonil tisíce kilometrů od plánované trasy. Spekuluje se o únosu či sabotáži, nicméně vyloučeny nejsou ani technické problémy.

Video Ztracené letadlo - Reuters, youtube. Tomáš Polák
Video se připravuje ...

mememumu ( 25. března 2014 11:56 )

Kdyby pitom.ci místo spřádání konspiračních teorií makali, nemuseli by pak vzdychat, jak jim všichni konspiračně ubližují. Vezm si z toho příklad!

mememumu ( 25. března 2014 11:55 )

Zase zvonící telefony... Máš nějaký spolehlivý zdroj, že jim zvonily telefony? A kdy? Nemáš, viď? Tak, proboha, nezvracej pitomosti.

krupan10 ( 25. března 2014 07:40 )

ještě větší kretén, než jsme všichni doufali

nyctereutes ( 24. března 2014 22:52 )

Mysleli si, že když jim ještě zvoní mobily, tak že třeba nouzově přistáli a někdo možná přežil. Smrt si připustí až úplně na konec. Do té doby doufají v zázrak. Evidentně jsi nic podobného neprožila, že tak plácáš...

ellka ( 24. března 2014 21:45 )

To potrebovali 3 tyzdne aby dosli k tomuto zaveru? Nebude za tym nieco viac? Tiez si myslim ze od zaciatku bolo jasne ze su mrtvi, ale preco vzbudzovat nadeje? Jedine zeby kryli pricinu. Odkial nabrali to ze lietadlo letelo mimo kurzu niekolko hodin, zachytili ho radarmi a pod. Raz boli troky tu, potom tam. Predpokladam ze teraz sa lietadlo za 2-3 dni najde. A nebude pochyb ze sa jedna prave o toto lietadlo. Na najvatsom zachovanom kuse bude urcite nejaky neomylne identifikovatelny znak aby neboli pochybnosti. Nejake je to vsetko podozrive.

Zobrazit celou diskusi