Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další žirafí poprava: Dánové se chystají zabít Maria II!

Autor: kat - 
15. února 2014
13:31

Zbytečná smrt žirafího samce Maria v kodaňské zoo vyvolala pobouření po celém světě. Místo aby se ostatní zoo snažily ukázat v lepším světle, chystá se další žirafí poprava!

Pokud jste žirafa, žijete v Dánsku a jmenujete se Marius, je váš osud zpečetěn... Podivným řízením osudu  se v Dánsku chystají během týdne utratit už druhou žirafu jménem Marius jen proto, že se jim nehodí do chovu!

Jednoho samce chladnokrevně popravili v neděli v kodaňské zoo, jeho mrtvolu navíc veřejně pitvali před návštěvníky a posléze naházeli lvům. Ředitel Bengt Holst (61) od té doby dostává výhrůžky smrtí. A přesto se ho vedení druhé dánské zoo chystá následovat!

Už je rozhodnuto

V zoo jménem Jyllands Park na západě země se chystají zastřelit 7letého samce Maria jen proto, že není čistokrevný! Do zoo má navíc kvůli množení přicestovat nová samice, které musí »Marius II« uvolnit místo. „Už jsme se rozhodli. Utracen bude, jen ještě nevíme, kdy,“ sdělila zaměstnankyně zoo Janni Lojtved Poulsen.

Padouch? Hrdina?

A i v této zoo uvažují, že provedou veřejnou pitvu jako ředitel kodaňské zoo, který má nejen statisíce odpůrců, ale i 12 000 fanoušků na Facebooku! Dánové ho oslavují jako hrdinu: „Věděl, že si znepřátelí celý svět, a přesto jednal v zájmu příštích generací žiraf,“ obhajují ho zastánci.

vary ( 16. února 2014 17:48 )

Možná brutální, ale logické.

wimr ( 16. února 2014 16:54 )

možná by to dokázala tvoje blbost, ta je opravdu nebetyčná

naidka ( 16. února 2014 16:17 )

píšeš nesmysly. Ty píšeš o přírodě, ale v ZOO žádné zákony přírody neplatí, jenom ty lidské, potažmo několika jedinců. Jen pro úplnost: Zdraví dospělí jedinci žiraf nemají kromě lidí přirozeného nepřítele, kterému by se neubránily. I šelmy jako levhart nebo lev raději nechávají žirafy v klidu – takový respekt mají ze silných zadních nohou žiraf a jejich kopyt.

nojasne ( 16. února 2014 16:11 )

Každému, kdo si myslí, že masokombinát je nejhorší utrpení na planetě doporučuji, aby si prohlédl nějaký přírodopisný film. Divoký králík lovený orlem, gazela štvaná šelmou, slepice zakousnutá liškou, moucha ulovená vlaštovkou, tyto všechny inteligentní zvířata vědí co je nevyhnutelně čeká. Některé druhy hmyzu používají jiný hmyz jakou živou zásobárnu masa pro své larvy. Chytí brouka, ukousnou mu hlavu, nakladou do něj vajíčka a zazdí ho do nějaké dutiny. Až se mladí vylíhnou, zaživa rozežerou brouka zevnitř. Ještě vám připadá náš způsob získávání obživy tak příšerný ?

nojasne ( 16. února 2014 16:03 )

Přesně. Naše kočka dnes chytila myš. Jsme z toho celá rodina znechucená, kdo ji to dovolil, museli jsme se na ten hnus dívat. Přitom má vždy plnou misku chutné zeleniny a ovoce. Zítra ji odvezu k veterináři, aby zjistil, jestli netrpí nějakou psychickou poruchou s agresivními sklony.

Zobrazit celou diskusi