Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Komunista Biľak (†96) a jeho tajemství: Ve vile schovával Picassa!

Autor: pom - 
8. února 2014
14:51

Žlutý dům pod Slavínem, jemuž nikdo neřekne jinak než Biľakova vila, ukrývá tajemství. Ta teď začala vyplouvat na povrch: Na jedné z jejích stěn se vyjímá cenné umělecké dílo! Vlastníkem vily navíc podle katastru zesnulý pohlavár vůbec nebyl - patří jeho zeti Jozefu Ševcovi.

Ve vile pod Slavínem, v níž žil nedávno zesnulý komunistický pohlavár Vasiľ Biľak, se ukrývají poklady obrovské hodnoty! Kdo se tak přes práh jeho vily podíval, mohl se pochat úchvatným sběratelským kouskem.

Svědectví o něm poskytl Novému Času Karol Lovaš, bývalý novinář, který Biľaka v roce 1998 pravidelně navštěvoval. "Pamatuju si, že vždycky, když odešel, nemohl jsem se vynadívat na Picassovu Holubici míru, kterou měl zavěšenou na stěně hned velde Panny Marie s Ježíškem. Dostal ji jako dar od Pabla Picassa, též zapáleného komunisty," svěřil se Lovaš.

Jednu z Picassových holubic draží i portál Ebay, v současné době tam má hodnotu 16 tisíc dolarů, tedy přibližně 324 tisíc korun.

Tajemstvím opředený je i žlutý dům pod Slavínem, kterému nikdo neřekne jinak než Biľakova vila. Stavení, jehož hodnota je podle odborníků asi milion eur (27,5 milionu korun), totiž podle dostupných informací Biľakovi nepatřilo.

Biľak se zetěm Jozefem Ševcem měli vilu odkoupit jako dva byty v sedmdesátých letech. Podle serveru pluska.sk ale katastr dnes hovoří jinak: vilu vlastní pouze Biľakův zeť Jozef Ševc s manželkou, Biľakovou dcerou Naďou.

"Biľak to nikdy neměl," reagoval Ševc na otázku, proč není v katastru uveden i Biľak.

petrusaa ( 9. února 2014 17:58 )

1)omyl,je placená z našeho rozpočtu.2)jako Kikina má volné pole ke zkoumání teplých míst u kámošů. )

arontiso ( 9. února 2014 10:01 )

 Vasil byl dobrým a v porovnání s dnešními politickými niktoši,skromným a neskutečně slušným člověkem.Nabízel naději a naplnění smyslu bytí.Co nám nabízí dnešní mravní marasmus?Co nám nabízí pražská povalečská pravdoláskařská kavárenská hujda?Smrad,hnus,rozklad,štvaní všesch proti všem,ideologickou mizérii odnikud nikam!Ani jeden z těch nicek nesahá Vasilovi ani po tkaničky!Oni to ví a proto tak běsní,proti minulosti,proti Rusku.Jejich jediným cílem a zvrhlým náboženstvím je mamon a blaho svého análu!Nic víc ,nic jiného totiž neumí!

namoroman ( 8. února 2014 23:03 )

Na 100%

namoroman ( 8. února 2014 22:58 )

komunista Biľak podepsal zvací dopis Sovětům !!! A Havel se svými kumpány nás předhodil jako žrádlo smečce hladových psů, která si na nás pošmákla-na to tady smajlíci nejsou Zbejvá votázka: Kdo z těch dvou byl horší???

namoroman ( 8. února 2014 22:29 )

Ten alkáč nemohl nic schovávat, protože to po cestě stihl vychlastat. A s těma bonama zacházel tak jak potom se vším. Všechno bylo stejně jeho.

Zobrazit celou diskusi