Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otrávila svou dceru fridexem v jogurtu: Kdo je matka vražedkyně?

Podle odborníků je matka nevyzrálá.
Podle odborníků je matka nevyzrálá.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: hra, piffk - 
22. ledna 2014
05:01

Co je to za ženu, která připraví své tříleté dcerce smrtící koktejl z fridexu? Tak se ptají otřesení známí Anny J. (22). V šoku je i rodina. A co na to odborníci?

Anna J. vyrůstala v malé obci na Českokrumlovsku v rodině úředníka. Vyučila se prodavačkou. S budoucím manželem se seznámila před 6 lety v českobudějovickém supermarketu, kde oba pracovali. Ona prodavačka, on řezník se do sebe zakoukali. Když se vzali, narodila se Anička (3) a Martínek (1). Manželství narušovaly excesy mladé matky, která byla podle rodinných příslušníků i sousedů labilní a trpěla sebe poškozováním.

„Na synovy narozeniny koncem srpna snědla prášky, odvezla ji sanitka. Nebyla psychicky v pořádku. Bál jsem se, že se něco stane. Až mě z toho mrazí, že došlo na má slova,“ řekl dědeček otrávené holčičky Antonín J. (60). Podle zjištění Blesku se Anna J. s rodinou tchána nestýkala a vlažné vztahy měla také se svými rodiči. Ti se odmítli k tragédii vyjádřit.

Podle příbuzných matky travičky se Anna J. (22) léčila u českobudějovického psychiatra Miroslava Norka. Blesk ho požádal o vyjádření. Jeho reakce byla překvapivá.„Vůbec netuším, o čem mluvíte. O žádném takovém případu nic nevím. Ani jsem ho nezaznamenal v médiích,“ reagoval Miroslav Norek na tragédii, která hýbe Českem.

Manžel Anny jasně naznačil, že hrozbu ublížení rodině probírali s psychiatrem. Byl to právě tento lékař? „Chtěla několikrát otrávit i mě. Řešili jsme to s psychiatrem a ten mě ubezpečoval, že by dceři nebyla schopná ublížit,“ tvrdil Blesku.

Video Tahle matka MRCHA chtěla otrávit dceru Fridexem! - David Vaníček, Vladimíra Hrádská, FTV Prima
Video se připravuje ...

A co na to Norek?

Když mu Blesk přiblížil, že by mělo jít právě o jeho pacientku, odmítl se vyjádřit. „Omlouvám se, ale nemohu poskytovat žádné informace o svých pacientech. Navíc, pokud to šetří policie. Ta mě sice ještě nekontaktovala, ale jsem vázán mlčenlivostí a ani v obecné rovině se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedl Norek.

Tento případ otřásl i odborníky, kteří se řadu let zabývají rodinnými vztahy. Žena – travička je podle nich naprosto nevyzrálou osobností, která nezvládla svoji mateřskou roli.

Radana Štěpánková, psycholožka: Nemá úctu k životu

„Je pravda, že matky bývají často citlivé na to, když prarodiče nemají obě její děti stejně rády. Když mají pocit, že jedno je od prarodičů zanedbávané, snaží se ho obvykle samy zahrnout péčí, jindy mají však k prarodičům vyčítavý postoj. Možná sama toužila po péči manželových rodičů, spíš jim ale chtěla ublížit. Každopádně má neúctu k životu a vůbec ji neomlouvá fakt, že jí je pouhých 22 let. To, co udělala, odpovídá činu psychopata.“

Jan Cimický, psychiatr: Jako vzdorovité dítě

Žena, která se pokusí vědomě otrávit své dítě, je evidentně nezralou osobností, která naprosto nezvládla svou mateřskou roli. Tomu nasvědčuje fakt, že se vdávala v pouhých 16 letech, najednou přišly rodinné povinnosti a stereotypy, které ona nedokázala vstřebat. Bohužel zvolila zkratkovité řešení, které lze srovnat s reakcí vzdorovitého dítěte – vy mě nemáte rádi, tak já vám ukážu.“

tenzmrtodvedle ( 24. ledna 2014 15:20 )

Nevysvetlovat,nezduvodnovat a uz vubec se nesnazit takovouhle zrudu chapat! Dite je vetsinou takove,jake si je vychovate. Nektere deti maji v sobe neco zleho a neposlusneho,s cim nemuzete nic udelat,kazdopadne nasili na detech je neodpustitelne a v takovehle forme by mel vinik byt potrestan smrti. Je jedno jestli je nekdo psychicky nemocny,to mate jako s vrahem Barunky,pokud se nepletu,tak byl ten zmetek v 19 letech zase na svobode ,i kdyz vykastrovanej a ted zase ztezuje zivot dalsim lidem. Proste popravit a hotovo,nic jineho pro vrahy deti. K ostatnim vrahum necitim zadnou nenavist nebo strach. To je potom dulezite hodnotit kazdeho zvlast,vim,ze nektere veci se stanou v par minutach,to nepotrebujete byt zadne monstrum.

tenzmrtodvedle ( 24. ledna 2014 15:07 )

Kulka je levnejsi reseni,ale to je jenom muj nazor.

cinderella1 ( 22. ledna 2014 16:05 )

Důkazy o existenci kysaných mléčných výrobků sahají až do 3. tisíciletí před naším letopočtem. ....tobe uz to holt ve tvem veku nepali Fortin, chapeme! Za to muze nejspis skleroza!

jana999 ( 22. ledna 2014 15:03 )

no většinou jsou to právě týrané děti, které si to nechají líbit, to není, že by to přitahovali ale, že si myslí, že je to normální a nezbaví se dotyčnýho

jana999 ( 22. ledna 2014 15:01 )

no jestli je na tom obrázku matka, tak je pěkná

Zobrazit celou diskusi