Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Odmítla pohostit prezidenta, teď má na krku policii! Msta státu nebo Zemanových příznivců?

Autor: Jitka Pecharová, lvi - 
18. prosince 2013
17:29

Policejní dohru má odmítnutí pohoštění prezidentovy návštěvy na penzionu Modřín ve Velké Úpě v Krkonoších. Hoteliérka Anežka Pallová čelí podezření, že podněcovala lidi k nenávisti. Ta to však považuje za nesmysl

Vše začalo v létě, když se majitelky penzionu neoficiálně zeptal pracovník radnice v Peci pod Sněžkou, zda by její podnik neměl zájem Miloše Zemana a jeho doprovod v rámci jeho poutního výletu na Sněžku. Šlo o prý jen o neoficiální ústní dotaz bez účasti města. „Radnice penzion Modřín nepoptávala,“ řekl starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek.

Prezident Miloš Zeman se rovněž distancoval od policejního vyšetřování penzionu Modřín, přestože to byl právě on, kvůli kterému problémy provozovatelům začaly.

Pražský hrad odmítl, že by spolu anonymní trestní oznámení, pravidelnější kontroly úřadů a to, že penzion v srpnu odmítl obsloužit prezidenta, nějak souvisely.

"Trestní oznámení ani probíhající kontroly nemají žádnou souvislost s tím, že pan prezident nebyl na chatě pohoštěn," řekl  serveru Aktuálně.cz mluvčí Jiří Ovčáček.

Z odmítnutí Zemana přesto vznikla kauza obřích rozměrů, která rozpoutala diskuzi na veřejnosti, i zájem prezidentské kanceláře, která Pallovou kvůli tomu dokonce kontaktovala. Zřejmě za negativní postoj k hlavě stát teď někdo dělá Pallové problémy, kvůli kterým má na krku kriminálku.

Hoteliérka čelí podezření, že podněcovala k nenávisti. Policie ji vyšetřuje kvůli tomu, že se na webových stránkách jejího penzionu objevila nabídka 20procentní slevy od podniku pro pravicově smýšlející hosty.

„Na konci léta po té pouti jsme od konkrétní osoby dostali písemnou žádost o prověření, zda to nenaplňuje spáchání trestného činu,“ potvrdil Udo Ertner z trutnovské policie. Pallová už byla vyslechnuta. Trestní stíhání dosud kriminalisté nezahájili.

Hoteliérka: Udavač je prý Zemanův příznivec

Hoteliérka zprvu brala udání jako žert. Po zjištění, že jde o vážnou věc, nemůže trestní oznámení pochopit. Jméno udavače jí ani nic neříká, takže jej nebere jako osobní mstu či konkurenční boj. Spíš se přiklání k tomu, že jde o dílo uražené ješitnosti některého ze Zemanových příznivců. Jen chce věřit tomu, že v celé věci nemá prsty stát. Jinak by demokracie v této zemi byla jen pro vyvolené. „Doufám, že nakonec zvítězí zdravý rozum,“ komentovala Pallová s úsměvem. Nabídka na slevu pro pravičáky prý ani není její dílo. Přesto ji raději stáhla z webových stránek penzionu.

Právník nechápe, proč se vůbec věc řeší

Zajímavý pohled na incident nabízí renomovaný právník Tomáš Sokol, který serveru idnes.cz sdělil:

"V rámci podnikatelské svobody je zarážející, že to policie vůbec šetří, a pevně doufám, že to u toho skončí. I tak to považuji za vyhazování peněz daňových poplatníků," řekl Sokol.

stejne ( 12. ledna 2015 17:57 )

Nemá, ty si děláš a vycucáváš zákony z rukávu.

stejne ( 12. ledna 2015 17:56 )

uzjsemtudlouho - tak poslouchej ty přechytralá grotesko, to co jsi psala vzadu - ty tvoje výmysly a ponaučení si nech pro sebe. Na každé diskusi ze sebe děláš straaaašně chytrou, ale hloupější názory jsem sotva slyšela. Navíc, vydáváš se za muže a přitom jsi závistivá, nepřející, zamindrákovaná ženská. Piš si ty své připomínky na toaletní papír, co pak s ním to snad víš.

uzjsemtudlouho ( 19. prosince 2013 12:48 )

To jsi poznal z fiktivního příkladu pravidel který jsem uvedl? To jsi potom vědma. Ovšem mizerná vědma.

uzjsemtudlouho ( 19. prosince 2013 12:45 )

Já se nechválím, konstatuji skutečnost, kterou je spokojenost zákazníků jejímž důkazem je to, že se k nám pravidelně vracejí a stálá klientela se rozrůstá.

horstfuxteleshop ( 19. prosince 2013 10:48 )

než jíst u tohohle ušatýho torpéda, tak si raději v Lídlu koupím bagetu, ještě by se nám nakonec prezident poblil a pos.ral

Zobrazit celou diskusi