Podnikatel a komunální politik Petr Bednarčík nastoupil na oddělení interního auditu a kontroly. "Dal jsem si přihlášku a ta byla nějakým způsobem řešena," potvrdil Bednarčík Právu, které na jeho nové zaměstnání upozornilo.

Bratr první dámy Ivany Zemanové Bednarčík byl přitom ve svém okolí známý jako pracovitý a bezkonfliktní podnikatel, všem s lehce zastřenou minulostí. A také regionální politickou kariérou. Letos se však jeho jméno již jednou výrazněji prohnalo médii - to když v telefonu uslyšel: Máte v autě bombu. V autě bývalého vojáka z povolání výbušninu pyrotechnici nenašli, podle Ivany Zemanové to však nebylo poprvé, co její rodině někdo vyhrožoval.

Kdo je Petr Bednarčík?

Že je Bednarčík příbuzným prezidentského páru, je přitom ve Vimperku veřejným tajemstvím. S manželkou Jitkou žije v panelákovém bytě 3+1. A podle lidí z jeho okolí se příbuznými nijak zvlášť nechlubí. Je dlouholetým zastupitelem města a v loňském roce se stal i členem rady.

Podnikal v realitách a jeho jméno je stále ještě zapsané u vimperské skupiny Revita group, zabývající se poradenstvím v oblasti eurodotací. Tam však prý končí. Na ministerstvu vnitra Bednarčík pracoval údajně již od března jako externista. "S ohledem na výsledky jeho práce byl od 1. prosince přijat do pracovního poměru," potvrdil Právu vedoucí oddělení komunikace Vladimír Řepka.