Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Učitelku svázal podprsenkou a znásilnil: Sadistický úchyl dostal šest let

„Nechápu, proč jsem to udělal. Strašně moc toho lituju a nikdy toho litovat nepřestanu,“ uvedl u soudu násilník.
„Nechápu, proč jsem to udělal. Strašně moc toho lituju a nikdy toho litovat nepřestanu,“ uvedl u soudu násilník.  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink - 
3. prosince 2013
17:57

Tělocvikářky (47) základní školy v Zábřehu, která si vyrazila za město zaběhat, se nejprve zeptal, kolik je hodin. Pak ji srazil na zem a znásilnil. Příštích šest let za to Lukáš Serba (28) stráví za mřížemi a další neomezeně dlouhou dobu v sexuologickém ústavu.

Loni 17. srpna si dal Serba po práci dávku pervitinu a pak se potloukal v polích za Zábřehem. Tam na něj narazila místní tělocvikářka.

Slušně pozdravil

„Běžela jsem loukou. Pod stromem seděl obžalovaný. Slušně pozdravil a ptal se, kolik je hodin. Vypadal neškodně. Řekla jsem mu, že je za deset minut šest a pokračovala jsem dál. Pak jsem ucítila ránu do hlavy,“ popsala u soudu počátek přepadení poškozená žena.

Poté, co učitelku srazil ranou do hlavy na zem, přetáhl jí tričko přes hlavu a podprsenkou jí zavázal oči, aby na něj neviděla. „Prosila jsem, ať mi neubližuje. Řekla jsem, že mu dám, co chce, že jestli chce sex, dám mu sex. Snažila jsem se ho uklidnit.  Říkala jsem mu, že je krásný, zdravý, mladý muž,“ vypověděla u soudu učitelka.

Při násilí byl prý vlídný

Serba ji potom znásilnil. „Při sexu pak byl ale vlídný a já jsem se mu snažila vyhovět. Když mě ovšem potom táhl do křoví, měla jsem strach, že mě dorazí. Stále jsem se s ním proto snažila komunikovat,“ uvedla znásilněná žena. Serba ji nakonec v křoví svázal, sebral jí mobilní telefon a ponechal ji jejímu osudu. Ženě se po nějaké době povedlo vyprostit a vyhledat pomoc.

„Nechápu, proč jsem to udělal. Strašně moc toho lituju a nikdy toho litovat nepřestanu,“ uvedl u soudu Serba, který se k činu plně přiznal. Znalci potom konstatovali, že trpí sadistickou sexuální úchylkou, o které ovšem do té doby neměl ani tušení.

Už krajský soud potom zohlednil všechny polehčující okolnosti a vyměřil mu šestiletý trest při spodní hranici trestní sazby (5 až 12 let). Vrchní soud v Olomouci včera rozsudek pravomocně potvrdil. „Trest je vzhledem ke všem okolnostem v souvislosti s následnou ústavní léčbou adekvátní,“ uvedl mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalosssy.