Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ochromená železnice: V Praze shořel vagon, v Olomouci srazil vlak muže (†27)

Požár vagónu na nádraží v Praze-Vršovicích
Požár vagónu na nádraží v Praze-Vršovicích  (Autor: HZS Praha)
Autor: simao, ČTK - 
3. prosince 2013
09:56

Velká zpoždění nabraly v úterý ráno vlaky na řadě míst Česka. Mohly za to dvě železniční nehody - jedna v Praze, druhá v Olomouci, kde vlak srazil člověka. To v Praze-Vršovicích šlo naštěstí jen o "plechy". Začal zde hořet vagon a narušil vedení. Nádraží se rázem ocitlo bez proudu.

Na železničním přejezdu mezi Olomoucí a Grygovem srazil v úterý ráno ráno vlak sedmadvacetiletého muže, který na místě zemřel. "Neštěstí se stalo zhruba v 05:30. Vlak Leo Expressu srazil člověka na přejezdu zabezpečeném závorami i světly," řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. "Policisté ohledali místo nehody a dále se případem zabývají. Příčiny a okolnosti této události jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování," uvedla olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Provoz na frekventované železniční trati mezi Olomoucí a Přerovem byl na zhruba hodinu přerušen. "Spoj Pendolino, který mířil do Prahy, měl zpoždění 70 minut. Několik dálkových spojů nabralo zpoždění od 40 do 60 minut," podotkla mluvčí ČD Kateřina Šubová.

K dalším prodlevám na železnici pak došlo vlivem nehody v Praze-Vršovicích, kde začal hořet vagon. Nádražím přitom vlaky projíždějí i na Hlavní nádraží v Praze. Více než hodinové zpoždění tak nabraly dálkové soupravy, které z Prahy mířily do Žiliny, Vídně či Lince, ale i řada regionálních spojů. "Došlo k požáru služebního vozu, který se používá v nákladní dopravě," uvedl pro ČT mluvčí drah Radek Joklík.

V Praze-Vršovicích zkomplikoval železniční dopravu požár nákladního vozu soupravy V Praze-Vršovicích zkomplikoval železniční dopravu požár nákladního vozu soupravy | Reprofoto ČT

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi