Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

U Kolína se srazily dva vlaky: Několik zraněných!

Autor: ljš, ČTK - 
30. prosince 2014
15:28

Další kalamita na železnici! V Poříčanech na Kolínsku došlo dnes odpoledne ke srážce rychlíku a osobního vlaku. Nehoda způsobila vážné komplikace na hlavní trati z Prahy do Kolína, kde byl provoz omezený. Na místě bylo několik lehce zraněných.

"Provoz na hlavní trati z Prahy do Kolína byl na krátkou dobu zcela zastaven, pak se místem mohlo jezdit po jedné koleji," informoval náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

Podle Kučery se ve 14:30 střetl rychlík Vysočina jedoucí z Prahy do Brna a osobní vlak, který jel z Prahy do Kolína. Podle prvních informací projel osobní vlak odjezdové návěstidlo v poloze stůj a na výhybce se srazil s projíždějícím rychlíkem.

"Vlaky se srazily asi 500 metrů od nádraží v nízké rychlosti," dodal mluvčí středočeské policie Jakub Vinčalák. Podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka najel osobní vlak z boku do rychlíku, a lokomotiva rychlíku tak vykolejila. Lidé byli z vozů evakuováni. Někteří utrpěli lehká zranění jako oděrky, ošetření ale odmítli.

Vlaky nyní mohou podle Joklíka jezdit pouze po jedné koleji. Protože je to vytížená trať, odklonily České dráhy rychlíky jedoucí z Prahy do Kolína přes Nymburk. Spoje tak mohou nabrat až čtyřicetiminutové zpoždění. Rychlíky v opačném směru zůstaly na své trase, neměly by se zpožďovat o více než deset minut. Joklík doufá v to, že by trať mohla být plně zprovozněna do 18:00.

U neštěstí pomáhali také středočeští hasiči, zhruba po hodině však odjeli. Podle jejich mluvčího Ladislava Holomčíka se vlaky střetly při výjezdu z nádraží. "Jeden vyjížděl oprávněně, druhý ne," uvedl.

japos22 ( 30. prosince 2014 19:07 )

Pane, pojďte si hrát

abcd.adcb ( 30. prosince 2014 16:22 )

Jako v té pohádce - Potkali se u Kolína.

Zobrazit celou diskusi