Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Malou fenku málem zahubil první mráz: Štěně někdo vyhodil do popelnice!

Autor: jp - 
25. listopadu 2013
23:31

Lidskou krutost poznala tahle asi přes měsíc stará fenka křížence. Před začátkem mrazivého týdne ji někdo vyhodil do popelnice ve Svitavách. Naštěstí se včas dočkala záchrany.

Kňučící štěňátko mezi odpadky údajně našel svitavský bezdomovec. Fenku předal strážníkům, a ti nalezenkyni odvezli do záchranné stanice Zelené Vendolí. Už po hodině od zveřejnění nabídky k adopci štěněte se s ní však pracovníci rozloučili. Putovalo do nového láskyplného domova Radky Jarešové (18) ze Svitav, která jí dala jméno Fidorka.

„Jakmile jsem se o příběhu fenky dozvěděla, okamžitě jsem byla rozhodnutá, že bude má. Už jen proto, že se našla v popelnici,“ přiznala majitelka psí nalezenkyně. „Pejska jsem plánovala, a teď jsem mnohem spokojenější, když vím, že jsem jí pomohla ve chvíli, kdy k ní život byl tak krutý. Dám jí veškerou lásku,“ slíbila Radka Jarešová.

Kdo a proč štěňátko vyhodil, není jasné. „Udělal tím ale hroznou věc. Když už se ho chtěl zbavit, tak jej mohl nechat venku na ulici, a neměl pejska házet do kontejneru,“ odsoudila Radka krutost neznámého ničemy.

svatadala ( 26. ledna 2014 23:13 )

To je hnus. Když čtu podobné články, chce se mi vážně brečet. Mám dva jorkšírky a mají se u nás jako v ráji, když si jednou vezmu psa, tak se o něj musím starat. Je hrozné, že člověk je nejvyspělejší z tvorů na zemi a chová se hůř než zvířata. Jak fence muselo být, chuděrce, když jí někdo vyhodil, hlad, zima.....toho páníčka bych někam zavřela do mrazu, bez jídla a vody. Je to prostě lidská zrůda.

marekpazdera ( 4. prosince 2013 09:54 )

Je pekelně hezká. Fenka i její majitelka

dandova ( 27. listopadu 2013 09:26 )

Taky jsme před lety našli fenku v prosinci uvázanou na provazu celý den u zábradlí. Dodneška se předvádí, jak je hodná a poslušná, jakoby chtěla dokazovat, že jsme neudělali chybu.

naidka ( 26. listopadu 2013 09:41 )

Radko, jistě si uvědomuješ, že vzít si štěně je velká zodpovědnost. Tento tvoreček bude teď závislý jenom na tobě, odložená štěňata umí být velmi vděčná a oddaná, tak ho nikdy nezklam. Přeji vám oběma hodně štěstí.

vera51 ( 26. listopadu 2013 09:25 )

Musim s vami jen souhlasit, lidi jsou horsi nez zvirata.Preplnene psi utulky, to hovori za vse.Nedavno vyhozena fenecka i s cerstve narozenymi stenaty v krabici nekde na nadrazi.Zacinam si o lidech myslet fakt uz jen to nejhorsi.Vite nedavno byla potravinova sbirka pro chude, ale lidi si muzou rict kdyz maji hlad, zvire to nedokaze.Mela by se konecne udelat poradna sbirka i pro opustena zvirata.Kdyz vidim jak doslova utulky zebraji o kazdou korunu je mi do breku.A to ti pracovnici jim vlastne obetuji vse.Smekam pred nimi i pred vami, ze jste aspon jednomu zajistila krasny domov a lasku.

Zobrazit celou diskusi