Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Mladé ženě vychrstl kyselinu do obličeje! Lidé na ulici ji polévali vodou

Autor: ČTK, shp, zb - 
18. listopadu 2013
10:32

Brutální útok v Plzni! Neznámý muž polil mladou ženu chemikálií, patrně kyselinou. Oběť, pětadvacetiletá žena, teď bojuje v nemocnici o život. Má poleptaný obličej, ruce i nohy. Dívku zachraňovali místní lidí a kolemjdoucí, když na zasažená místa na těle lili studenou vodu.

Otřesný případ se odehrál před osmou hodinou ráno v ulici pod Vrchem. „Muž přistoupil k ženě a vylil na ni neznámou tekutinu, pravděpodobně kyselinu,“ popsala útok policejní mluvčí Jana Tomková. Policisté od rána po muži usilovně pátrají.

Policie má dvě verze případu. Podle jedné pachatel chrstnul kyselinu dívce do obličeje, když seděla v autě. Podle druhá ji nejdříve vytáhl z auta. Vzhledem k poleptané sedačce v autě, je ale pravděpodobnější ta první.

Žena nyní bojuje o život v nemocnici. „Její stav je velmi kritický, utrpěla život ohrožující poranění, a to v oblasti obličeje, horních a částečně i dolních končetin,“ uvedla policejní mluvčí Levorová. O tom, jestli přežije, rozhodnou následující hodiny.

Lili na ženu vodu

Zraněné ženě pomáhali místní. "Akorát jsem se probudila. Byla jsem ještě rozespalá a najednou mě vyděsilo strašné bouchání na dveře. Nevěděla jsem vůbec, co se děje. Za dveřmi stáli nějací lidé a policisté a chtěli vodu. Natočila jsem jim plný kyblík. Pak už přijela záchranka," popsala dramatické okamžiky Blesk.cz paní Vlasta.

Policejní mluvčí Václav Ondra prohlásil, že velmi významně pomohli lidé, kteří poskytovali ženě první pomoc bezprostředně po zasažení látkou. "Dá se říci, že jí zachránili život, a to díky oplachování potřísněných částí," uvedl. Pokud by kyselina působila delší dobu, dostala by se do kůže, svalů a postupně dále do těla.

Viděli útočníka, maskoval se čepicí?

Lidé z okolí si myslí, že agresor na ženu čekal. "Ráno jsem kouřila z okna, dívala se na ulici a u vchodu jsem viděla postávat nějakého chlapa. Byl takový přikrčený. Na sobě měl černou čepici hodně staženou do obličeje. Dokouřila jsem a šla do bytu. Pak jsem už slyšela jen křik. Když jsem se šla podívat, co se děje, viděla jsem, ženu ležící na trávníku a nějací lidé ji polévali vodou," popsala Blesk.cz Jaroslava Bejstová, která bydlí v domě, před kterým k neštěstí došlo.

Byli jste svědky šíleného útoku? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz nebo na telefonní číslo 724014586

manicka919 ( 20. listopadu 2013 10:18 )

to byste se divila, kolik sv.ni chodi mezi nama...

terezice.palice ( 19. listopadu 2013 13:47 )

Tak. Nemuzu soudit mentalitu Arabu ci jinejch kultur, kdyz to neznam, ale spoustu jsem o tom cetla. Proste nekde jsou zensky podradnym zbozim at delaji, co delaji. Nicmene, z vlastnich zkusenosti - v lasce, velmi rozumim tomu, ze se zenska necha oblbnout a ono se pak uz spatne utika. Je to ale tak zname, ze se divim, ze nad tim zeny nepremysli. Musim ale uznat, ze Arabove a jim podobni jsou velmi pritazlivi muzi, zvlast pokud zde studuji a jsou tedy asi inteligentni. Pak se umi obleci a vystupovat jak se rika na urovni. A na to mnohe zeny slysi. Jak pak dopadnou, v drtive vetsine pripadu vime. Bohuzel casto i z medii.

terezice.palice ( 19. listopadu 2013 13:44 )

Je tam, ze mela satek. Podivejte se kolem sebe a zjistite, ze je podzim, no a satek je pro zeny i pro mnohe muze vitanym doplnkem jak po cely rok, tak prave na podzim. Nehreje tolik jako sala. Sama mam doma satku minimalne pet, a neprestoupila jsem na zadnou jinou viru. A svete div se, nekdy ho nosim i na hlave. Totiz kdyz prsi a nemam kapucu. A to i kdyz prelejzam z auta do domu.

terezice.palice ( 19. listopadu 2013 13:30 )

Co to bylo za hajzla, to je neuveritelny. V normalnim vztahu bych ani facku netolerovala, chlap by na me sahnul a stokrat by to mohlo bejt v afektu, ale letel by jak namydlenej blesk. Tohle byl nejakej ubozak, co neunesl rozchod a pomstil se. Jak s tim ale muze zit? Ze nekoho zabil, dobre, to jsou psychopati, ale co je za cloveka, kterej vedome znetvori druhyho, notabene koho tolik miloval, znici mu naprosto zivot?! Jak s tim muze zit? A takovy lidi chodej mezi nama???!

jana999 ( 19. listopadu 2013 10:29 )

včera ukazovali ve zprávách, jak nějaký magor polil holce nohy na přechodu, jinou zase zachránila bunda, a byli to neznámí lidi, jednou přece todle dělal nějaký magor v metru, chrstl to lidem do rozkroku a trvalo dlouho než ho dopadli

Zobrazit celou diskusi