Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Martin přijel na bílém koni: V Čechách napadl sníh!

Autor: tas - 
11. listopadu 2013
08:34

Pranostika, že Martin přijíždí na bílém koni, se pro letošek vyplnila. Na mnoha místech České republiky se totiž lidé probouzeli do bílého rána. A kde všude nasněžilo?

Pranostika se potvrdila a Martin přijel na bílém koni. Na některých místech v Čechách se totiž již objevila souvislá vrstva sněhu. V neděli odpoledne přišly do Čech srážky a v pondělí ráno se lidé na horách budili do zasněženého rána.

Na Božím Daru již leží několik centimetrů sněhu. V bílém je i Měděnec, Churáňov, Horská Kvilda nebo Hojsova Stráž. Předpověď napovídá, že zima již naplno převzala otěže a i nadále bude v České republice panovat naplno.

Předpověď na týden

Dnes bude podobné počasí, jako panovalo v neděli. Od západu ale budou srážky postupně ustávat a oblačnosti bude ubývat. Denní teploty se budou pohybovat mezi 4-8 °C.

úterý čekejme ochlazení a ve večerních hodinách příchod dalších srážek. Meteorologové čekají mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty od 1 °C do -3 °C. Nejvyšší denní teploty stejné jako v pondělí a to 4-8 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, od západu na většině území déšť, nad 1000 m déšť se sněhem nebo sněžení.  Na Moravě a Slezsku polojasno, ráno ojediněle mlhy, možnost i mrznoucích mlh. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat okolo nuly - od 3 °C do  -1°C, jen při malé oblačnosti -4 °C. Denní teploty opět stejné, 4-8 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až skorojasno, ráno místy mlhy. Během dne bude přibývat oblačnost a místy se objeví déšť, nad 800 m sněžení.

Od pátku bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Nad 500 m se budou vyskytovat srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou pohybovat od 4 °C do -1 °C, při zmenšené oblačnosti -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3-8 °C.

eillenn ( 11. listopadu 2013 09:03 )

Už je to zase tady... . To přestalo sněžit v květnu a po půlroce opět....Brrr. Ještěže zatím jen na horách,ale brzy to přijde i sem. Fakt,nejlíp by bylo,kdyby sněžilo kolem Vánoc a po Novém roce by už mohlo začít jaro

pralinen ( 11. listopadu 2013 08:50 )

Klidne at se sype, idealni by byly bile vanoce, ale jaro/leto je stejne nejlepsi.

Zobrazit celou diskusi