Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blonďatý andílek Maria je naše unesená dcera, ozvali se zoufalí rodiče z USA

Autor: šim - 
23. října 2013
11:56

Záhada blonďatého andílka Marie, která byla nalezena v romské osadě v Řecku, hýbe celým světem. Hledá se její skutečná rodina! Rodiče z amerického Kansasu se nyní přihlásili a tvrdí, že dívenka je jejich dcera Lisa, která zmizela v roce 2011.

Malá Lisa zmizela na podzim roku 2011, když jí bylo 10 měsíců. Zmizela z domu svých rodičů, ze svého pokoje, kde spala v postýlce. Dneska by jí byly tři roky. Její rodiče nikdy nepřestali doufat, že se se svým děťátkem znovu shledají. Nyní jim naděje zazářila o to víc. Když v médiích viděli zprávu o tom, že se v Řecku našla blonďatá holčička, nepochybují.

Jeremy a Deborah Irwinovi z amerického Kansasu okamžitě kontaktovali řecké úřady. Jsou jednou z osmi rodin, z nichž čtyři jsou z USA, které úřady považují za jedny z nejvíce pravděpodobných. Celkem se přihlásilo už přes osm tisíc lidí s tím, že by mohli být příbuzní malé Marie, a další každým dnem přibývají.

Blonďaté vlásky, modré oči… Stejně po narození vypadají miliony dětí. Rozhodující však budou až testy DNA. Nehledě na to, že věk Marie z Řecka je odhadován na čtyři až pět let a Lise by byly teprve tři roky. Přesto se rodina nevzdává. Poukazuje na fotografii, kterou vytvořilo Národní centrum pro pohřešované a zneužívané děti a na níž je pravděpodobná podoba, jak by dnes Lisa mohla vypadat.

Genetické testy prozatím odhalily jen to, že romský pár není biologickými rodiči dívenky. Christos Salis a Eleftheria Dimopoulou, kteří se vydávali za její rodiče, nyní sedí ve vazbě.

Vyšlo najevo, že Marii koupili jako dvoutýdenní miminko za 25 tisíc korun od nějaké Bulharky. Dívku si pořídili už zřejmě se záměrem, že na ní budou později vydělávat, což také uskutečnili. Blonďatého andílka posílali žebrat, musela na ulici tančit za peníze, plus na ni brali dávky stejně jako na dalších 13 dětí. Měsíčně jim to vyneslo přes 70 tisíc.